Στη Φολέγανδρο για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

Στη Φολέγανδρο για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

Στη Φολέγανδρο για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

 

«Καλή σχολική χρονιά, με τη δική μας δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το σχολείο, με το ίδιο ενδιαφέρον, την ίδια αφοσίωση, την ίδια αγάπη»

Στη Φολέγανδρο για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, ταξίδεψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον Έπαρχο Θήρας, Χαράλαμπο Δαρζέντα, όπου παρέστησαν στον Αγιασμό, στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας.

Στο μήνυμά του, ο Περιφερειάρχης αναφέρει:

«Κοντά στα παιδιά της υπέροχης Φολεγάνδρου, υποδεχόμαστε σήμερα τη νέα σχολική χρονιά.

Με τα συναισθήματα που συνοδεύουν κάθε νέο ξεκίνημα, εύχομαι σε όλα τα παιδιά που από σήμερα επιστρέφουν στα θρανία και σ’ εκείνα που για πρώτη φορά θα βρεθούν σε μια σχολική αίθουσα, να είναι ένα ξεκίνημα συναρπαστικό.Ένας ακόμη  κύκλος ζωής, που εκτός από τη γνώση, θα προσφέρει χαρές, συγκινήσεις, φιλίες, εμπειρίες, ένα πλούτο ανεκτίμητο για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

 

Το φετινό κουδούνι σηματοδοτεί την έναρξη ενός εκπαιδευτικού έτους που μαθήτριες και μαθητές επιστρέφουν  ξανά στα θρανία, μετά την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση λόγω της πανδημίας. Και φέτος,  όλοι μαζί συνεργαζόμενοι, καλούμαστε να κερδίσουμε το στοίχημα για σχολεία ασφαλή και ανοιχτά, ένα στοίχημα που παραμένει, όσο η πανδημία επιμένει.  Με  υπευθυνότητα, κοινωνική και ατομική ευθύνη, θα τα καταφέρουμε και φέτος να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες , ώστε το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά, για να προσφέρει το συναρπαστικό ταξίδι στη γνώση και στην κοινωνικοποίηση.

 

Εμείς στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, επενδύοντας στη γνώση για το μέλλον των νησιών και της πατρίδας μας, με εμπιστοσύνη στη νέα γενιά και στις δυνατότητές της, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το σχολείο και την εκπαιδευτική διαδικασία, με τη συνέχιση του ειδικού προγράμματος  χρηματοδότησης της συντήρησης των σχολικών μονάδων και των αθλητικών εγκαταστάσεων, ενός προγράμματος που για πρώτη φορά έχτισε η δική μας Περιφερειακή Αρχή, για να έχουν τα παιδιά μας το σχολείο που τους αξίζει. Παράλληλα, διαθέσαμε ευρωπαϊκούς πόρους,  για να αποκτήσουν τα σχολεία σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, επιδιώκοντας να δημιουργήσουμε και να διασφαλίσουμε ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών, από όλους όσοι μετέχουν στο εκπαιδευτικό σύστημα, ακόμη και στο πιο μικρό και απομακρυσμένο νησί μας.

 

Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές  καλή πρόοδο, επιτυχία, δύναμη, όνειρα, φιλοδοξίες και υγεία.  Με προσήλωση στους στόχους τους, με επιμονή, μεθοδικότητα και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις δυνατότητές τους.

 

Στους εκπαιδευτικούς, να συνεχίσουν με ζήλο και ευσυνειδησία να καθοδηγούν  τα παιδιά στον δρόμο της αναζήτησης της γνώσης.

 

Στους γονείς, να συνεχίσουν να τα στηρίζουν, στην προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

 

Καλή σχολική χρονιά, με τη δική μας δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το σχολείο, με το ίδιο ενδιαφέρον, την ίδια αφοσίωση, την ίδια αγάπη».

 

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 

 

ADVERTORIALS