ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Τελευταία και μοναδική ευκαιρία για να αποκτήσουν ένα νέο και σύγχρονο δικαστικό μέγαρο Ρόδος και Κως είναι μέσω ΣΔΙΤ

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ:  Τελευταία και μοναδική ευκαιρία για να αποκτήσουν ένα νέο και σύγχρονο δικαστικό μέγαρο Ρόδος και Κως είναι μέσω ΣΔΙΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Τελευταία και μοναδική ευκαιρία για να αποκτήσουν ένα νέο και σύγχρονο δικαστικό μέγαρο Ρόδος και Κως είναι μέσω ΣΔΙΤ. Ας το καταλάβουν όλοι»

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, επακαταθέτει την πρότασή του για την κατασκευή νέων και σύγχρονων δικαστικών μεγάρων σε Ρόδο και Κω, μέσα από ΣΔΙΤ.

Αφορμή για τη νέα παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα ήταν η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή Δικαστικών Μεγάρων σε Σέρρες, Έδεσσα και Κιλκίς μέσω ΣΔΙΤ.

Στον ίδιο διαγωνισμό έχει ενταχθεί και το έργο της ανακατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Η σύμβαση προβλέπει ότι τα νέα δικαστικά μέγαρα θα κατασκευαστούν μέσα σε μία τριετία από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ για 27 χρόνια οι δαπάνες και η συντήρησή τους θα καλύπτονται από τον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης που θα εξοπλίσει τα κτίρια και με τον αναγκαίο εξοπλισμό γραφείων.

Ο Μάνος Κόνσολας προχώρησε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών, κ. Γεώργιο Καραγιάννη, επανακαταθέτοντας την πρότασή του και επισημαίνοντας την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα κτίρια που στεγάζουν τα Δικαστήρια, τις υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και το Κτηματολόγιο σε Ρόδο και Κω.

Μάλιστα, ο κ. Κόνσολας προτείνει και τη δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων για τις δικαστικές φυλακές της Κω, μέσω ΣΔΙΤ.

Ο κ. Κόνσολας ζητά τη διεξαγωγή ευρείας σύσκεψης στο Υπουργείο Υποδομών με τη συμμετοχή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και των φορέων της Ρόδου και της Κω.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουν, επιτέλους, όλοι είναι ότι η μοναδική και τελευταία ευκαιρία που υπάρχει για να αποκτήσουν η Ρόδος και η Κως σύγχρονα κτίρια που θα στεγάσουν τα Δικαστήρια, τις υπηρεσίες και το κτηματολόγιο, είναι η ένταξη τους στα έργα ΣΔΙΤ.

Επανακαταθέτω την πρότασή μου, βλέποντας άλλες περιοχές να βρίσκουν χώρους και να καταφέρνουν να εντάξουν τέτοια έργα στις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Αναρωτιέμαι πόσο δύσκολο είναι να βρούμε και να προτείνουμε ακίνητα σε Ρόδο και Κω, με τη συνεργασία αυτοδιοίκησης και φορέων, για να διεκδικήσουμε την υλοποίηση αυτών των έργων.

Σέρρες, Έδεσσα και Κιλκίς αποκτούν νέα και σύγχρονα δικαστικά μέγαρα μέσω ΣΔΙΤ. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν και θα ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι και άλλες πόλεις. Μας δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε και εμείς. Είναι η μόνη ρεαλιστική λύση».

ADVERTORIALS