Η. Καματερός για την επέκταση του βιολογικού: Επειδή κάποιοι ...ξεχνούν, τους θυμίζουμε το ιστορικό με τα δελτία τύπου

Η. Καματερός για την επέκταση του βιολογικού: Επειδή κάποιοι ...ξεχνούν, τους θυμίζουμε το ιστορικό με τα δελτία τύπου
Σήμερα 8/9/2021 υπεγράφη η σύμβαση για την επέκταση του βιολογικού της Κω. Επειδή κάποιοι ...ξεχνούν, τους θυμίζουμε το ιστορικό με τα δελτία τύπου (28/9/2018 και 5/2/2019) καθώς και την απόφαση ένταξης του έργου (31/1/2019)
 
 
Ηλίας Καματερός
αρχιτέκτονας
πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου
 

 

28/09/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΩ: Υπάρχει η δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί η επέκταση του βιολογικού Κω. Συμφώνησαν για υποβολή μελέτης.

Συναντήθηκε σήμερα (28/09/18) ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός με τον Δήμαρχο Κω κο Γιώργο Κυρίτση.

Ο βουλευτής έθεσε στον κ. Δήμαρχο το πρόβλημα της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού Κω που είναι πρώτης προτεραιότητας για τις υποδομές του νησιού.

Ενημέρωσε δε τον κ. Δήμαρχο ότι σε συνάντηση που είχε με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη και τους συνεργάτες του, τον διαβεβαίωσαν ότι αν υπάρξει σχετικό αίτημα από τον Δήμο Κω, θα το αντιμετωπίσουν θετικά. Απαντώντας ο κος Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα υποβάλει σχετική μελέτη.

Ο βουλευτής ενημέρωσε επίσης τον κ. Δήμαρχο για την θετική εξέλιξη της εξαίρεσης των δημοτικών επιχειρήσεων αστικών συγκοινωνιών Ρόδου και Κω από το σχετικό νομοσχέδιο στο οποίο είναι εισηγητής κάτι που ήταν αίτημα των Δήμων Ρόδου και Κω.

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο αυτές δημοτικές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν το έργο που έχουν τώρα.

Ο Ηλίας Καματερός ενημέρωσε ακόμα τον κ. Δήμαρχο και για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει κεντρικά ώστε να διασφαλιστεί ότι η έκταση του Ναυτικού Ομίλου θα παραμένει ελεύθερη και μπορεί να αποδοθεί στον Δήμο.

Έγινε επίσης αναφορά για τις δώδεκα (12) αίθουσες και λοιπό εξοπλισμό προσχολικής αγωγής που διατίθενται από το Υπουργείο για τις ανάγκες του Δήμου.

Γραφείο Τύπου


05/02/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: Ο βιολογικός Κω και η συνεργασία των θεσμών.

Χαιρόμαστε πολύ που ευοδώθηκε η πρόταση μας στον Δήμο Κω και η προσπάθεια μας για την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού Κω, ενός έργου καθοριστικού για τις υποδομές του νησιού ιδιαίτερα στην πορεία για μια άλλη ανάπτυξη σε όφελος των κατοίκων του νησιού και με σεβασμό στο περιβάλλον.

Ήταν 28/09/2018 όταν επισκεφθήκαμε τον κ. Δήμαρχο και τον ενημερώσαμε ότι αν υπάρξει σχετικό αίτημα από τον Δήμο, το Υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών μπορεί να χρηματοδοτήσει το έργο μετά από σχετική συνεννόηση που κάναμε.

Το ότι ο Δήμος δέχθηκε και την πρόταση και έκανε το σχετικό αίτημα πέραν του αρχικού αιτήματος για εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν όταν συνεργάζονται οι θεσμοί για το συμφέρον του τόπου.

(Συνημμένο Δ.Τ. της 28/09/2018)

 

Γραφείο Τύπου