Χ. Κόκκινος: Οι νοσοκομειακοί εκθέτουν τον Χατζημάρκο! Οι δομές υγείας των νησιών μας παραμένουν αστελέχωτες!

Χ. Κόκκινος: Οι νοσοκομειακοί εκθέτουν τον  Χατζημάρκο! Οι δομές υγείας των νησιών  μας παραμένουν αστελέχωτες!

                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ


Οι  νοσοκομειακοί εκθέτουν τον  Χατζημάρκο!
Οι δομές υγείας των νησιών  μας παραμένουν αστελέχωτες! 

Αναπάντητη παραμένει από την "σαστισμένη" 
Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου η  ανακοίνωση   των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Σύρου που εκθέτει τον Περιφερειάρχη  κ. Χατζημάρκο! 

 Ακυρώνουν τις πρόσφατες πανηγυρικές ανακοινώσεις της Περιφερειακής Αρχής Ν. Αιγαίου που αφορούσαν  διορισμούς στις δομές υγείας της  νησιωτικής Περιφέρειας μας! Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν  ότι οι δυο(2) γιατροί και οι εικοσιπέντε (25)εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Σύρου δεν αποτελούν νέες προσλήψεις αλλά... υπηρετούσαν εδώ και αρκετό καιρό(1-1,5 έτος) ! Αποκαλύπτουν την πραγματικότητα! 
Το μόνο που.... άλλαξε ήταν ότι θα μισθοδοτούνται  στο εξής από  το ΕΣΠΑ!

Μετά τα τραγελαφικά  που ζήσαμε από τον κ. Χατζημάρκο και την Περιφερειακή του αρχή και αφορούν :

-την τοποθέτηση(εν μέσω πανδημίας) Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα Υγείας, ατόμου χωρίς επιστημονικές γνώσεις και... φυσικά ούτε της ιατρικής! 

-τη σύγκρουση με το σύλλογο των ιατρών του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανησου (Πάτμου, Λειψων, Λέρου) για αχρείαστο υλικό που διατέθηκε από την Π. Ν. Α. στις δομές υγείας αυτών των νησιών (όλα αγορασμένα με δημόσιο χρήμα...)! 

-η σύγχυση σε νησιώτες μας και τα  θλιβερά γεγονότα που δημιουργήθηκαν με  καλοπληρωμένα (πάλι από δημόσιο χρήμα...) rapid test που διένειμε η Π. Ν.Α. και εμφάνιζαν θετικούς στον covid.... ενώ τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν αρνητικοί! 

-τη μετάθεση της ευθύνης σε.... υπάλληλο (αγνώστων στοιχείων μέχρι σήμερα ...) στην εταιρεία "Γαληνός" της Π. Ν. Α.  ότι- τάχα - αυτή φταίει που όρισε "επιστημονική υπεύθυνο"... Περιφερειακή Σύμβουλο που δεν ήταν....  επιστήμων και... τάχα δεν το γνώριζε  ... πάρα το ότι συμμετείχε στις συνεδριάσεις του Δ. Σ.! 

-τη σύγκρουση της ηγεσίας της Π. Ν. Α. με τους Ιατρικούς Συλλόγους της περιοχής μας και την έλλειψη ουσιαστικής συνεργασίας με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό των δημοσίων δομών υγείας! 

 Η ανακοίνωση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Σύρου είναι "καταπέλτης" για τον κ. Χατζημάρκο! Σε συνδυασμό με το αίτημα του Δ. Σ. του νοσοκομείου Σύρου αλλά και τα δίκαια αιτήματα για ΑΜΕΣΗ ενίσχυση με προσωπικό του νοσοκομείου Ρόδου και των άλλων δομών υγείας των νησιών μας, εμφανίζεται  πλέον  σε όλο του το μεγαλείο το" διαζύγιο" της Περιφερειακής  Αρχής Ν. Αιγαίου με τα προβλήματα της καθημερινότητας! 

Τα χρήματα του ΕΣΠΑ δεν πρέπει να χάνονται ούτε επιτρέπεται να τα πάρει κάποιος.... σπίτι του! Επιβάλλεται να διατεθούν προς όφελος της κοινωνίας, είναι λεφτά των Ευρωπαίων  και  των Ελλήνων  φορολογουμενων. 
Με  δεδομένο ότι η πανδημία συνεχίζεται με αυξητικές τάσεις, θα ήταν χρησιμότερο να στελεχωθουν οι δομές υγείας των νησιών μας και να σταματήσουν  από την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου οι ανούσιοι πανηγυρισμοί για το αυτονόητο πριν προκαλέσουν ειρωνικό  γέλιο... "και στον κάθε πικραμενο"! 

Η "επιδερμική" ενασχόληση με την πανδημία και τα  ανούσια επικοινωνιακα  τεχνάσματα εξοργίζουν την κοινωνία και προκαλούν  τους.... "ήρωες με τις μασκες" που κρατούν όρθια - με δύσκολο αγώνα- τη δημόσια υγεία! 


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ 

-Επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" 
-Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου 
Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ 

ADVERTORIALS