Δήμος Κω: Με ψεύδη αντιμετωπίζει η αντιπολίτευση την κατακραυγή της κοινωνίας για την στάση της στο νέο Νοσοκομείο

Δήμος Κω: Με ψεύδη αντιμετωπίζει η αντιπολίτευση την κατακραυγή της κοινωνίας για την στάση της στο νέο Νοσοκομείο

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ


Με ψεύδη αντιμετωπίζει η αντιπολίτευση την κατακραυγή της κοινωνίας για την στάση της στο νέο Νοσοκομείο

Η πρωτοφανής άρνηση της δημοτικής αντιπολίτευσης να ψηφίσει θετικά για το νέο νοσοκομείο, προκάλεσε την τεράστια αντίδραση της Kωακής κοινωνίας.

Μπροστά στην καθολική κατακραυγή, αισθάνθηκαν την ανάγκη να απολογηθούν οι επικεφαλής της, με απίστευτες, προκλητικές και ψευδείς, ετεροχρονισμένες δηλώσεις τους. Απολογούνται με ψεύδη, ενώ γνωρίζουν την αλήθεια και τα γεγονότα που έχουν προηγηθεί.

Ας θυμηθούμε ποια είναι αυτά:

Το2020, μεαπόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητήθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η παραχώρηση 28.5 στρεμμάτων στο Λινοπότι, για την ανέγερση νέου νοσοκομείου.

Για αυτό το λόγο, δόθηκε εντολή από το Υπουργείο Υγείας στους μελετητές μηχανικούς που θα εκπονήσουν τη μελέτη, να εξετάσουν πως μπορεί να αναπτυχθεί ένα σύγχρονο νοσοκομείο περίπου 110 κλινών, στο συγκεκριμένο ακίνητο.

Οι μελετητές, τοποθετώντας το περίγραμμα ενός αντίστοιχου νέου νοσοκομείου, ίδιας δυναμικότητας με αυτό που έχει καταδείξει η σχετική μελέτη για την Κω, διαπίστωσαν ότι η προτεινόμενη έκταση λόγω του σχήματός της δεν είναι η πλέον ενδεδειγμένη για την ανέγερση ενός σύγχρονου νοσοκομείου, με προοπτική μελλοντικής ανάπτυξης.

Για αυτό το λόγο προτάθηκε από τους μελετητές μηχανικούς, να αποδοθεί ως καταλληλότερη έκταση για την κατασκευή νέου Νοσοκομείου(6 στρέμματα μεγαλύτερη, με πολύ καλύτερο γεωμετρικό σχήμα και κλίσεις εδάφους) εφαπτόμενη έκταση ιδιοκτησίας του Δήμου μας.

Παράλληλα, ο σχεδιασμός του Δήμου μας για την ανέγερση Κλειστού Γυμναστηρίου στο Λινοπότη προτάθηκε να υλοποιηθεί στο εφαπτόμενο ακίνητο του δημοσίου, 28,5 στρεμμάτων, δηλαδή σε αυτή την έκταση που είχε ζητηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αρχικά για το νέο Νοσοκομείο.

Με αυτόν τον τρόπο, η μεταφορά κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου στο διπλανό ακίνητο, επ΄ ουδενί δεν δημιουργεί πρόβλημα στη χρηματοδότησή του, άλλωστε αφορά σε κάθε περίπτωση την περιοχή Λινοποτίου.

Άρα, με αυτές τις κινήσεις ο Δήμος μας διασφαλίζει ζητήματα που αποτελούν μέγιστη κατάκτηση της Κωακής κοινωνίας:

  • την ανέγερση νέου Νοσοκομείου, και
  • την κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου.

Ακριβώς αυτό φοβάται η αντιπολίτευση, αρνείται να αποδεχθεί και κάνει ότι είναι δυνατό να μην πετύχει το εγχείρημα.

Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα.

Για αυτό, οι συνδημότες μας τους κατηγορούν.

Κατανοούν αλλά δεν ανέχονται το στείρο αντιπολιτευτικό τους παιχνίδι που ζημιώνει τον τόπο.

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS