Υπογραφή Συμβάσεων Γεωτεχνικών και Γεωφυσικών Ερευνών στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας και στο αλιευτικό καταφύγιο Παντελίου

Υπογραφή Συμβάσεων Γεωτεχνικών και Γεωφυσικών Ερευνών στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας και στο αλιευτικό καταφύγιο Παντελίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΛΕΡΟΥ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΓΕΩΦΥΣΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υπογραφή των Συμβάσεων των Γεωτεχνικών και Γεωφυσικών Ερευνών συνολικής αξίας 47.200€ που θα πραγματοποιηθούν στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας και στο αλιευτικό καταφύγιο Παντελίου το αμέσως επόμενο διάστημα και αφορούν την αναβάθμιση και επέκταση των συγκεκριμένων λιμένων.

Οι εν λόγω συμβάσεις αποτελούν μέρος των μελετών που έχουν επιχορηγηθεί στο 100% της αξίας τους από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και στο οποίο το ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.ΛΕΡΟΥ έχει ενταχθεί.

Πιο συγκεκριμένα για το λιμένα της Αγίας Μαρίνας προβλέπεται η αναβάθμιση και η επέκταση σε δύο σημεία του λιμένα. Στις μελέτες που θα ακολουθήσουν θα προβλέπεται επέκταση του παραλιακού μετώπου δημιουργώντας μεγαλύτερο χώρο για τους πεζούς, δυνατότητα πρόσδεσης μεγαλύτερων σκαφών, καθώς και την δημιουργία νέου λιμενοβραχίονα που θα εξασφαλίζει την ασφαλή προσέγγιση σκαφών που υποχρεώνονται να ελλιμενίζονται στην Πύλη Εισόδου-Εξόδου.

Για το αλιευτικό καταφύγιο Παντελίου θα προβλεφθεί η κατασκευή νέου λιμενοβραχίονα εξωτερικά του αλιευτικού καταφυγίου με σκοπό τον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών βοηθώντας την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στο νησί μας.

Επίσης, μέσα στις επιχορηγούμενες μελέτες προβλέπεται και η συγγραφή του «Master Plan» όπου θα προβλέπεται η ανάπτυξη με ορίζοντα 20ετίας όλων των λιμένων και των αλιευτικών καταφυγίων του νησιού μας. Γεγονός που παράλληλα θα βοηθήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείου Λέρου να έχει προτεραιότητα σε ευρωπαϊκά και εγχώρια επιχορηγούμενα προγράμματα.

ηνεγετρ.JPG

ξυτηεγφδ.JPG

οθιυθτρε.JPG

κλξκηξγηφγ.JPG

κηξγφβψ.JPG

ADVERTORIALS