Συμμετοχή του Δημάρχου Λέρου στη τηλεδιάσκεψη για τα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στη Λέρο και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου

Συμμετοχή του Δημάρχου Λέρου στη τηλεδιάσκεψη για τα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στη Λέρο και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου
Την Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας συμμετείχε σε προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη με θέμα τα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στη Λέρο όσο και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου.
Στην τηλεδιάσκεψη, από πλευράς της ΔΕΗ, συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Στάσσης Γ., ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κοπανάκης Ιωάννης, ο Διευθυντής κ. Καραγιάννης Φώτιος, ο Διευθυντής κ. Σημαντηράκης Γεώργιος, ενώ επίσης συμμετείχαν και οι Δήμαρχοι Κω, Καλύμνου, Λειψών, Νισύρου και Τήλου. 
Ο Δήμαρχος Λέρου στην εισήγησή του τόνισε ότι η Λέρος ταλαιπωρείται για αρκετές δεκαετίες από τα χρόνια προβλήματα του δικτύου ηλεκτροδότησης, με συχνές διακοπές ρεύματος και αυξομειώσεις τάσης  που έχουν ως αποτέλεσμα εκτός των λοιπών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, τις βλάβες σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. 
Ο Δήμαρχος Λέρου απαίτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ, τη ΔΕΗ και κάθε αρμόδιο κρατικό φορέα, να υπάρξει άμεση και ουσιαστική λύση αναφορικά με τα παραπάνω, προτείνοντας παράλληλα λύσεις, όπως την υπογειοποίηση των καλωδίων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας που τη δεδομένη χρονική στιγμή περνάει με κολώνες από τα βουνά της Καλύμνου, καθώς επίσης την περαιτέρω στελέχωση των υπηρεσιών ΔΕΔΔΗΕ με τεχνικούς, αλλά και τη μόνιμη εγκατάσταση στη Λέρο γεννητριών – ηλεκτροπαραγωγών ζευγών.
Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν και οι εισηγήσεις των υπολοίπων Δημάρχων της Δωδεκανήσου που συμμετείχαν στη τηλεδιάσκεψη. 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Στάσσης, αφού άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που υπάρχουν στα Δωδεκάνησα, τόνισε ότι άμεσα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην οποία θα συμμετέχει ο αρμόδιος υπουργός ενέργειας κ. Σκρέκας, στελέχη της ΡΑΕ και του ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να δοθεί μια μακροπρόθεσμη και ουσιαστική λύση.