ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023: Αυτοακυρώθηκαν για το νοσοκομείο, σε κίνδυνο και η κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου στην Ενότητα ΔΙΚΑΙΟΥ, που είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023: Αυτοακυρώθηκαν για το νοσοκομείο, σε κίνδυνο και η κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου στην Ενότητα ΔΙΚΑΙΟΥ, που είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023: ‘’ Δράμα σε δύο πράξεις.

Αυτοακυρώθηκαν για το νοσοκομείο, σε κίνδυνο και η κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου στην Ενότητα ΔΙΚΑΙΟΥ, που είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.”

Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-Κως 2023 εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

‘’Η φαρσοκωμωδία, που εξελίχτηκε σε δράμα, με την υποτιθέμενη κατασκευή του νέου νοσοκομείου, την ώρα που διαλύεται το υπάρχον, ολοκληρώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. με προσωπική ευθύνη ενός εκάστου των μελών της ομάδας που διοικεί αυτή την περίοδο.

Ο κ. Νικηταράς που παριστάνει το Δήμαρχο έστησε και συμμετέχει σε αυτή την κακόγουστη παράσταση παραπλανώντας  τους πολίτες, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και στην πράξη  αποπροσανατολίζει από το πραγματικό πρόβλημα που είναι η κατάρρευση και η υποστελέχωση, σε ακραίο πλέον βαθμό, του νοσοκομείου της Κω.

Ο Δήμαρχος Κω κατάντησε κομματάρχης παλαιάς κοπής.

Αφού με ένα εκ των Βουλευτών (που πλέον εκθέτει ανεπανόρθωτα) εξήγγειλαν τη δημιουργία νέου νοσοκομείου στο Λινοπότι, βγάζοντας και τις σχετικές φωτογραφίες πριν από 6 μήνες, χθες άλλαξε γνώμη και ρότα.

Έτσι:

  1. Ανακάλεσε την απόφαση του για τη χωροθέτηση του νέου νοσοκομείου στο Λινοπότι, με τη βοήθεια προθύμων και εξαρτώμενων,
  2. Ανακάλεσε απόφαση του πρώην δήμου Δικαίου από το 2003(!!!) με την βοήθεια των ίδιων και
  3. Πρότεινε την δωρεάν παραχώρηση στο Νοσοκομείο!!! (και όχι στο Υπουργείο Υγείας)  ακινήτου που αγοράστηκε με λεφτά των δημοτών,  για την ανέγερση τάχα μου του νέου νοσοκομείου….

Στο  ακίνητο, που θα χάριζε, πρόκειται να ανεγερθεί το νέο κλειστό γυμναστήριο, το οποίο είναι ενταγμένο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα από την δημοτική αρχή Κυρίτση και για το οποίο έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να γίνει ένα έργο που έχει ανάγκη η νεολαία μας και όχι μόνο.

Πρόκειται για εγκληματικές και ανεύθυνες πράξεις, που όχι μόνο βάζουν σε κίνδυνο ένα έργο που έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αλλά ταυτόχρονα ακυρώνει και τον ίδιο τον κ. Νικηταρά με τις προτάσεις του για το νοσοκομείο.

Γνώριζε ο ίδιος και η ομάδα του ότι για την δωρεάν παραχώρηση απαιτείτο αυξημένη πλειοψηφία, άρα συναίνεση και συνεργασία.

Και τα δύο τα τίναξε στον αέρα με τις συμπεριφορές και τις αήθεις επιθέσεις του στις παρατάξεις της μειοψηφίας και τα παιδικά του πείσματα.

Το αποτέλεσμα της πρακτικής του  είναι ότι στο τέλος, ούτε κλειστό γυμναστήριο θα γίνει ούτε και νοσοκομείο.

Για να αντιληφθούν όλοι το μέγεθος της φαρσοκωμωδίας που έγινε δράμα,  δεν έχει προϋπολογιστεί ούτε ένα ευρώ για το υποτιθέμενο νέο νοσοκομείο, δεν υπάρχει ένταξη μελετών ή της κατασκευής του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα,  ενώ και ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας, κατά την επίσκεψη του στην Κω, απέφυγε επιμελώς να δεσμευτεί για την κατασκευή νέου νοσοκομείου.

Το ζήτημα του νέου νοσοκομείου είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να το αφήσουμε στα χέρια του κ. Νικηταρά και πολιτικάντηδων παλαιάς κοπής.

Υπάρχει μία και μόνο πρόταση:

-Άμεση σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής που θα συσταθεί με συμφωνία όλων των παρατάξεων με αποκλειστικό έργο την σοβαρή επεξεργασία και κατάθεση πρότασης για την κατασκευή νέου νοσοκομείου, με ορατό ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου της.

-Άμεση πρόσκληση στο δημοτικό συμβούλιο Κω της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, των βουλευτών Δωδεκανήσου όλων των κομμάτων και της διοίκησης της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε για να υπάρχει ρητή διαβεβαίωση και δέσμευση για τη χρηματοδότηση κατασκευής του νέου νοσοκομείου, με εγγραφή κωδικού στον νέο Κρατικό προϋπολογισμό.