Δεν εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κω η δωρεάν παραχώρηση, κατά κυριότητα στο ΝΠΔΔ “Νοσοκομείο – Κ.Υ. Κω”, ακινήτων ιδιοκτησίας του Δήμου Κω

Δεν εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κω η δωρεάν παραχώρηση, κατά κυριότητα στο ΝΠΔΔ “Νοσοκομείο – Κ.Υ. Κω”, ακινήτων ιδιοκτησίας του Δήμου Κω

Χρειαζόταν να ψηφιστεί από τα 2/3 του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, κάτι που δεν επετεύχθη με αποτέλεσμα να μην εγκριθεί το θέμα.

To θέμα της παραχώρησης των ακινήτων που ήταν προγραμματισμένο να δημιουργηθεί το νέο κλειστό γυμναστήριο Πυλίου, στο νοσοκομείο της Κω, έτσι ώστε να ανεγερθεί το νέο Νοσοκομείο της Κω συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12ης Αυγούστου του 2021.

Το θέμα που τέθηκε προς ψήφιση ήταν το εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κω εγκρίνει τη δωρεάν παραχώρηση κατά κυριότητα στο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου ''Νοσοκομείο Κω - Κέντρο Υγείας Κω'', ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου Κω με Κ.Μ. 497 Α Γαιών Πυλίου εμβαδού 23.790 τετραγωνικών μέτρων και Κ.Μ. 503 Β Γαιών Πυλίου εμβαδού 10.810 τετραγωνικών μέτρων, για ανέγερση του νέου Νοσοκομείου εντός πενταετίας από της υπογραφής του δωρητηρίου συμβολαίου.

Αν η χρήση των ακινήτων που έχουν εκχωρηθεί, μεταβληθεί ή ο σκοπός της δωρεάς δεν εκπληρωθεί μέσα στην προθεσμία που έχει οριστεί η σύμβαση της δωρεάς λύεται και η κυριότητα των ακινήτων επανέρχεται αυτοδικαίως στο Δήμο ή την Κοινότητα.

Η σχετική απόφαση του Δημοτικού Κοινοτικού Συμβουλίου, καταχωρίζεται στο βιβλίο μεταγραφών του κτηματολογίου.

Η αντιπολίτευση δεν ψήφισε υπέρ της παραχώρησης των ακινήτων, τονίζοντας πως ο σχεδιασμός είναι πρόχειρος ενώ ελλοχεύει και ο κίνδυνος να χαθεί η χρηματοδότηση του περίπου ενός εκατομμυρίου για την ανέγερση του κλειστού γυμναστηρίου Πυλίου, που ήταν προγραμματισμένο να ανεγερθεί στα ακίνητα που επιθυμεί η Δημοτική Αρχή να παραχωρηθούν στο Νοσοκομείο της Κω. Να σημειωθεί πως οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης σημείωσαν πως θα βάλουν πλάτη για την ανέγερση νέου νοσοκομείου Κω, σε έναν χώρο που θα αποφασίσουν ομόφωνα οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Όπως τονίστηκε και στο χθεσινό ρεπορτάζ του kosnews24.gr (πατήστε εδώ) η Δημοτική Αρχή έφερε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κω, ο χώρος που προοριζόταν για το κλειστό γυμναστήριο να χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου και ο χώρος που προοριζόταν για τη δημιουργία του νοσοκομείου, να διεκδικηθεί από το Υπουργείο Γεωργίας για να δημιουργηθεί το κλειστό γυμναστήριο, καθώς σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή για τεχνικούς λόγους, στην έκταση που προοριζόταν αρχικά για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου υπήρχαν προβλήματα με την μελλοντική επέκταση του νέου νοσοκομείου αλλά και με τη δημιουργία άλλων υποδομών και εγκαταστάσεων.


Το Δημοτικό Συμβούλιο Κω στη συνέχεια ενέκρινε τη διεκδίκηση παραχώρησης κατά χρήση χωρίς αντάλλαγμα, στο Δήμο Κω, των Τ.Δ. 601 & 602 στην περιοχή “Λινοπότη” (ο στίβος μάχης του παλιού στρατοπέδου Λινοποτίου) για κοινωφελείς λειτουργίες, σύμφωνα με το άρθρο 6 ΤΟΥ Π.Δ. 59/2018 (ΦΕΚ 114Α /29-06-2018)». (Εγκαταστάσεις άθλησης, δημιουργία ζωνών πρασίνου και γενικά για την ανάπλαση και αξιοποίηση του χώρου για την εξυπηρέτηση πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωφελών σκοπών) (Εισηγητής: Δήμαρχος κος Νικηταράς Θεοδόσιος).

ADVERTORIALS