Κ. Καϊσερλης: Δημοσιεύθηκε η απόφαση του διορισμένου Δ.Σ. του Νοσοκομείου για την απόδοση τιμών στον αποστάτη Μανούση στην οποία ανάγλυφα παρουσιάζεται η γελοιότητα και η ανικανότητα των πράξεων τους

Κ. Καϊσερλης: Δημοσιεύθηκε η απόφαση του διορισμένου Δ.Σ. του Νοσοκομείου για την απόδοση τιμών στον αποστάτη Μανούση στην οποία ανάγλυφα παρουσιάζεται η γελοιότητα και η ανικανότητα των πράξεων τους

Γράφει ο Κώστας Καϊσερλης


Αγαπητοί φίλοι,

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του διορισμένου Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου για την απόδοση τιμών στον αποστάτη Μανούση στην οποία ανάγλυφα παρουσιάζεται η γελοιότητα και η ανικανότητα των πράξεων τους.

Ο διοικητής χωρίς τεκμηριωμένη εισήγηση,  χωρίς εμβάθυνση της σκοπιμότητας της πρότασης του και του αποτελέσματος που θα επιφέρει, εν μέσω συγκρούσεων με το επιστημονικού δυναμικό του νοσοκομείου που το κατηγόρησε ότι κλέβει τις υπερωρίες, εισηγείται την τοποθέτηση μιας πλακέτας προς τιμήν του αποστάτη Μανούση στον διάδρομο του νοσοκομείου,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του λέει ΟΧΙ (αυτό γράφει η απόφαση που δημοσιεύθηκε) και αποφασίζουν να βάλουν την πλακέτα μέσα στο Οφθαλμιατρείο! (πλακέτα γνωρίζουν και τα μικρά παιδιά ότι είναι παρόμοια με αυτές που προσφέρουν οι σύλλογοι στους φιλοξενούμενους 10 χ 15 πόντους)

Φαντάζομαι ότι είχαν συναίσθηση των πράξεων τους και είπαν για να μην στεναχωρήσουν τον διοικητή, ας την βάλουμε στο Οφθαλμιατρείο όπου η μεν οφθαλμίατρος, υποψήφια του ΠΑΣΟΚ θα την πετούσε, αλλά και στην χειρότερη περίπτωση δεν θα την διάβαζε κανένας αφού εκεί πηγαίνουν άνθρωποι με προβλήματα όρασης. Ακόμα και αυτοί δεν πίστευαν στην απόδοση τιμών!!.

Ο Διοικητής επιμένει και παρά την απόφαση του Δ.Σ για πλακέτα στο οφθαλμιατρείο  βάζει μια τεράστια μαρμάρινη πλάκα στη είσοδο του νοσοκομείου χωρίς, φανταζόμαστε, να ρωτήσει αυτούς που τον διόρισαν και αυτούς που εισηγήθηκαν τον διορισμό του.

Επιπολαιότητα; Ανικανότητα; Γελοιότητα; Ιλαροτραγωδία; ή στημένη εργολαβία;  Τώρα εξηγείται γιατί ένα από τα διαμάντια του νοσοκομείου μας, τον Νίκο Μαυροειδή,  αντί να τον διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού τον πέταξε στο δρόμο.

Και το χειρότερο. Αυτοί που έχουν την ευθύνη της διαφύλαξης της ενότητας της κοινωνίας μας, ο Δήμαρχος και ο Έπαρχος σιωπούν. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η ενότητα της κοινωνίας μας, τα θέματα της Δημοκρατίας και οι εξαγορές πολιτικών με τριάκοντα αργύρια σταματούν γι' αυτούς στα φώτα, τους δρόμους και τα σκουπίδια...

Τα δε κομματικά στελέχη της τοπικής της Νέας Δημοκρατίας που εισηγήθηκαν στον υπουργό τον διορισμό του, δεν θέλουν να μιλήσουν, για να μην πω ότι καλύπτουν, μια πράξη με την οποία διακυβεύεται η συνοχή της κοινωνίας μας και εξευτελίζεται το κόμμα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Του πρώτου πρωθυπουργού που είχε το θάρρος και την ευθύνη ως εκλεγμένος εκπρόσωπος ενός λαού να συγκρουστεί με τον βασιλιά, την Φρειδερίκη και τους βασιλικούς υποτελείς. Τον μοναδικό ηγέτη με τον οποίο καταργήθηκε ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ η ξενόφερτη βασιλεία.

Οι Δικηγόροι μας του Δήμου, που υποτίθεται ότι βάζουν πρώτα την νομιμότητα και την δικαιοσύνη δεν βλεπουν, δεν ακούν, δεν αντιλαμβάνονται ότι στο νοσοκομείο τα πράγματα δεν πάνε καλά; Ότι η πράξη του διοικητή είναι διοικητικά, πολιτικά και ηθικά διάτρητη;

Οι τοπικοί ηγέτες της μικρής μας κοινωνίας. Δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιστήμονες. Αυτοί που με τις πράξεις τους θα διδάξουν τους νεότερους. Αυτοί που έπρεπε να γνωρίζουν ότι η ιστορία διδάσκει, δεν διαγράφεται, ούτε παραχαράσσεται. Ότι τα τραγικά λάθη και τα εθνικά εγκλήματα δεν θάβονται γιατί δυστυχώς θα ξαναγίνουν. Ούτε αποδίδονται τιμές και δόξες σε προδότες της λαϊκής εντολής και μάλιστα με αντιπαροχή.

Προσωπικά θα συνεχίσω τον αγώνα μου, που στηρίζεται από την συντριπτική πλειονότητα των συμπατριωτών μου, που σχετίζεται με την ελευθερία και τη δημοκρατία, που αφορά την ενότητα της κοινωνίας μας που κατακτήσαμε από την μεταπολίτευση, μετά από αγώνες και θυσίες του λαού μας και τα τραγικά εθνικά αποτελέσματα στην Κύπρο.  Μια ενότητα που διακυβεύεται με μια ακαταλόγιστη πράξη και μας ξαναγυρίζει στα χρόνια του διχασμού, των βασιλικών πραξικοπημάτων και της προδοσίας έναντι τριάκοντα αργυρίων και υπουργικών θώκων.

Θα συνεχίσω από σεβασμό σε όσους είπαν ΟΧΙ τα τελευταία είκοσι χρόνια στα ανιστόρητα αιτήματα. Στους υπουργούς, τους Βουλευτές, τους Δημάρχους, τους προέδρους των συλλόγων της Αθήνας, τους διοικητές του νοσοκομείου.

Όμως αυτή την φορά δεν θα ζητήσω εξηγήσεις από τον διορισμένο διοικητή, Δεν τον υπολήπτομαι πλέον. Ζητώ να τοποθετηθούν ευθαρσώς και όχι με μισόλογα, ή κατ' ιδίαν, ο Δήμαρχος και ο Έπαρχος,. οι Βουλευτές,  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και τα στελέχη της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.  Ως εκπρόσωποι του λαού έχουν υπέρτατη υποχρέωση σε μια κοινωνία που δεν επιδιώκει τον διχασμό. Και αυτή η μαρμάρινη πλάκα να γνωρίζουν ότι είναι το σοβαρότερο πρόβλημα από όσα έχουν να επιλύσουν, γιατί διχάζει την κοινωνία και ευτελίζει την δημοκρατία μας.

Τέλος θα παρακαλούσα τα αγαπητά ΜΜΕ εάν ξαναστείλουν φωτογραφία του αποστάτη Μανούση με τον πατέρα μου ή κάποιοι ζητήσουν γι' αυτόν τιμή, να μην τα δημοσιεύσουν γιατί θα τρίζουν τα κοκαλάκια του.

Σας ευχαριστώ Κώστας Καϊσερλης    

ADVERTORIALS