Ν. Σαντορινιός: Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των μικρών νησιών που επιθυμούν να εμβολιαστούν και δεν εμβολιάστηκαν στην πρώτη φάση

Ν. Σαντορινιός: Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των μικρών νησιών που επιθυμούν να εμβολιαστούν και δεν εμβολιάστηκαν στην πρώτη φάση

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Νεκτάριος Σαντορινιός και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανδρέας Μιχαηλίδης, αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα τα οποία έχουν ανακόψει την πορεία των εμβολιασμών στα μικρά νησιά.

Παρόλο που η Κυβέρνηση ευαγγελιζόταν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και παρά τον αρχικό σχεδιασμό για πλήρη εμβολιαστική κάλυψη των κατοίκων των μικρών νησιών, τα οποία δεν διαθέτουν εμβολιαστικά κέντρα, εντούτοις η διαδικασία διεκόπη δίχως να υπάρχει μέριμνα και σοβαρός σχεδιασμός για την ολοκλήρωσή της.

Μεσούσης της τουριστικής περιόδου και με ορατά τα προβλήματα που έχουν προκύψει στον τουρισμό , αντί να θωρακιστούν πλήρως τα νησιά έχουν αφεθεί στην τύχη τους με ένα μέρος του πληθυσμού αλλά και των εργαζομένων σε αυτά να επιθυμούν να εμβολιαστούν και να μην είναι εφικτό, μιας και τους ζητείται να μεταβούν σε νησιά που λειτουργούν οι κατάλληλες υποδομές βάζοντάς τους σε μια χρονοβόρα αλλά και κοστοβόρα διαδικασία μετακίνησης.

Ακόμα χειρότερα οι εργαζόμενοι σε αυτά, με μόνιμη διαμονή σε άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση καλούνται να αφήσουν την εργασία τους και να μεταβούν στους τόπους διαμονής τους προκειμένου να λάβουν την β’ δόση λόγω έλλειψης εμβολίου με το οποίο έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός τους ή δυσκολίας εύρεσης ραντεβού. Διαδικασία σχεδόν ανέφικτη μιας και οι περισσότεροι δουλεύουν δίχως ρεπό ή άδειες.

Τέλος πρόβλημα, το οποίο έχει αναδειχτεί και παλιότερα από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δίχως όμως να έχει βρεθεί λύση, φαίνεται να έχει προκύψει και στην διαδικασία έκδοσης προσωρινού ΑΜΚΑ  προκειμένου να συμμετέχουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα πολίτες άλλων χωρών που διαμένουν μόνιμα στην χώρα αλλά δεν κατέχουν ΑΜΚΑ, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης για άμεση έκδοση.

Για άλλη μια φορά τα νησιά της χώρας βρίσκονται αντιμέτωπα με την έλλειψη σοβαρού υγειονομικού σχεδίου θωράκισης, γεγονός που σε συνδυασμό με την καθυστέρηση στην έναρξη μαζικού εμβολιασμού των νησιωτών αποτελεί έναν ακόμα ανασταλτικό παράγοντα στην ομαλή διεξαγωγή των εμβολιασμών.​

Νεκτάριος Σαντορινιός

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου 
ADVERTORIALS