Ν. Σαντορινιός: Κατάθεση αναφοράς σχετικά με την εκ νέου παραχώρηση της Παραλίας του Ναυτικού Ομίλου στον Δήμο της Κω

Ν. Σαντορινιός: Κατάθεση αναφοράς σχετικά με την εκ νέου παραχώρηση της Παραλίας του Ναυτικού Ομίλου στον Δήμο της Κω

«Ν. Σαντορινιός: «Κατάθεση αναφοράς σχετικά με την εκ νέου παραχώρηση της Παραλίας του Ναυτικού Ομίλου στον Δήμο της Κω .»

Με αναφορά του στους Υπουργούς Πολιτισμού και Επικρατείας εξέφρασε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Νεκτάριος Σαντορινιός το αίτημα του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας της Κω για εκ νέου παραχώρηση έκτασης ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας, η οποία αποτελεί την προβολή του οικισμού της Ν. Αλικαρνασσού στην παραλία, στους δημότες του νησιού.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός στην αναφορά του η οποία βασίζεται σε επιστολή του Δημάρχου Κω, σημειώνει ότι η εν λόγω έκταση στεγάζει τις δραστηριότητες του Ναυτικού Ομίλου του νησιού και είναι άμεσα συνδεδεμένη με την καθημερινή ζωή των κατοίκων μιας και εδώ και χρόνια αποτελεί χώρο διεξόδου και αθλοπαιδιών και είναι απόλυτα ταυτισμένη με δραστηριότητες της τοπικής κοινωνίας, πάντα με σεβασμό στην ιστορία της.

Ο Δήμος επιθυμώντας την αξιοποίηση του χώρου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας έχει ήδη εκπονήσει μελέτη η οποία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί στην ΕΤΑΔ μαζί με αντίστοιχη πρόταση οικονομικού περιεχομένου για την διαχείρισή της.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός στηρίζοντας το αίτημα της τοπικής κοινωνίας του νησιού δηλώνει ότι είναι αδιαπραγμάτευτη θέση η διατήρηση του δημόσιου και κοινόχρηστου χαρακτήρα της έκτασης και η απόδοσή της στους πολίτες του νησιού με απώτερο στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

 

ADVERTORIALS