Η. Καματερός: Το νοσοκομείο της Κω και των νησιών μας με ποια θα συγχωνευθούν;

Η. Καματερός: Το νοσοκομείο της Κω και των νησιών μας με ποια θα συγχωνευθούν;

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΠΟΙΑ ΘΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΟΥΝ;

Άλλο πάλι τούτο. Εμείς ζητάμε νέο αναβαθμισμένο νοσοκομείο και ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και αυτός, ο Μητσοτάκης, εξαγγέλλει κλείσιμο περιφερειακών νοσοκομείων και ...συγχωνεύσεις. Επίσης ιδιωτικοποιήσεις παροχών υγείας που τώρα προσφέρει το Δημόσιο.

Και όλα αυτά, αν είναι δυνατόν, μέσα σε μια πανδημία που ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος. Σε αυτό καταφεύγουν όλοι στην πανδημία.

Τόσο ξεδιάντροπα πια εκφράζουν το μίσος τους στο δημόσιο σύστημα και στη δωρεάν παροχή υγείας σε όλους ώστε να καλύπτονται εκατομμύρια συνάνθρωποί  μας που αδυνατούν να πληρώσουν;

Τόσο φανατικά, που δεν κρατιούνται να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα;

Τόσο ανάλγητα που μέσα στην πανδημία αντί να ενισχύσουν, αποδυνάμωσαν το σύστημα;

Παράδειγμα το νοσοκομείο της Κω.

Από 3 εκατομμύρια ευρώ που ήταν ο προϋπολογισμός του, αντί να αυξηθεί λόγω της πανδημίας,  μειώθηκε σε 2,5 εκατομμύρια το 2021.

Οι γιατροί και το προσωπικό μειώθηκαν.

Για πρώτη φορά στέλνουμε τις ακτινογραφίες και τις αξονικές στην Αθήνα λόγω έλλειψης ιατρού ειδικότητας ακτινοδιαγνωστικής μετά την άδεια του μοναδικού γιατρού. Η έλλειψη αυτή αυτομάτως υποβιβάζει ποιοτικά το Νοσοκομείο σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, ούτε καν Κέντρο Υγείας.

Δεκαετίες πίσω.

Αυτοί που θέλουν να τους λέμε και "προοδευτικούς", που νοιάζονται, υποτίθεται, για τους νησιώτες.

Ηλίας Καματερός

αρχιτέκτονας

πρώην βουλευτής  Δωδεκανήσου

ADVERTORIALS