ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Η «Καθαρή Ενέργεια» για τα νησιά, ανοίγει λεωφόρους για Καθαρά Κέρδη στις εταιρείες στην «Πράσινη Οικονομία»

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Η «Καθαρή Ενέργεια» για τα νησιά, ανοίγει λεωφόρους για Καθαρά Κέρδη στις εταιρείες στην «Πράσινη Οικονομία»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η «Καθαρή Ενέργεια» για τα νησιά, ανοίγει λεωφόρους για Καθαρά Κέρδη στις εταιρείες στην «Πράσινη Οικονομία»

Ένα-ένα τα μικρά νησιά της Περιφέρειας εντάσσονται στην προώθηση της απελευθέρωσης της ενέργειας, όπως δείχνει και η νέα εξέλιξη με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Περιφέρειας Ν.Αιγαίου, Δήμου Χάλκης και έξι επιχειρήσεων,  με τη Γαλλική Πρεσβεία σε ρόλο θεματοφύλακα.

Οι ίδιοι ομολογούν ότι τα «πράσινα νησιά» πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σαν «πρότυπα» για μεγαλύτερη διείσδυση των εταιρειών στην υπόλοιπη χώρα. Η διαφημιστική τους καμπάνια με τα νησιά ως «κράχτες» για τη πράσινη μετάβαση δεν μπορεί να κρύψει ότι δάση, βουνά, περιοχές NATURA, αρχαιολογικοί χώροι, ακόμα και μνημεία της φύσης καταστρέφονται για να γίνουν οι εγκαταστάσεις αιολικών πάρκων και φωτοβολταϊκών.

Είναι μεγάλη υποκρισία να επικαλούνται την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας , όταν τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί, λόγω των πανάκριβων τιμολογίων της πράσινης ενέργειας και των χαρατσιών που επιβάλλονται στους καταναλωτές.Παρά τις συνεχείς φιέστες για να εμπεδώσει ο λαός το αφήγημα, ότι θα έχει φθηνότερο ρεύμα με τις ΑΠΕ, η ίδια η πραγματικότητα δείχνει το αντίθετο με τα φουσκωμένα τιμολόγια, τις διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που πλήττονται -ειδικά στη περιοχή μας- από την ανεργία και την ανέχεια.

Η ενσωμάτωση και η στοίχιση των κατοίκων στα ενεργειακά επιχειρηματικά τους σχέδια επιδιώκεται και με τη δημιουργία «Ενεργειακών Κοινοτήτων», κρύβοντας επιμελώς ότι τα όποια οφέλη προς τα μέλη τους, θα πληρώνουν μέσω του χαρατσιού για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο λογαριασμό τους, όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες και επαγγελματίες.

Το μόνο «καθαρό αποτύπωμα» που φιλοδοξούν να αφήσουν οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι το δικό τους μερίδιο στη χρυσοφόρα αγορά της πράσινης ενέργειας.

Η τεχνολογική ανάπτυξη σήμερα , οι πλούσιες ενεργειακές πηγές που έχει η χώρα μας, θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν το αγαθό της Ενέργειας μέσα από ένα δημόσιο φορέα Ενέργειας, σε κάθε σπίτι και σε κάθε νησί αν αξιοποιηθούν με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τον πλουτισμό των επιχειρηματικών ομίλων.

5/7/2021

ADVERTORIALS