Η συνάντηση Νικηταρά - Ζαχαρού με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη

Η συνάντηση Νικηταρά - Ζαχαρού με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση είχε, στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Κώστα Ζαχαρό.

Συζήτησαν σειρά από ζητήματα που έχει ως προτεραιότητα η δημοτική αρχή Κω, όπως είναι η επίλυση του προβλήματος υδροδότησης στη Δ.Ε. Ηρακλειδών.

Ο κ. Ζαχαρός παρουσίασε το σχέδιο της ΔΕΥΑΚ για τον προγραμματισμό μεγάλων έργων υποδομής, που θα καλύψουν την επάρκεια νερού στην περιοχή, εκτιμώμενου κόστους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία των δύο πλευρών, έτσι ώστε να αναζητηθεί το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο για την υλοποίηση τους, με πιθανότερο αυτό του ΕΣΠΑ.

Επίσης, έγινε αναφορά από το Δήμαρχο Κω στην πρωτοβουλία του Δήμου να περιληφθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο Eurovelo, εντάσσοντας την Κω στο διεθνή χάρτη ποδηλατικών διαδρομών, προκειμένου να προωθηθεί στο νησί μας ο ποδηλατικός τουρισμός.

Πρόκειται για πρωτοβουλία που είναι σε εξέλιξη, η οποία βρήκε ένθερμο υποστηρικτή τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, αφού ο ίδιος θα προΐσταται της προσπάθειας δημιουργίας εθνικού συντονιστικού κέντρου για την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού.

Ο Θεοδόσης Νικηταράς προσκάλεσε τον κ. Κεφαλογιάννη να επισκεφθεί το νησί μας.

Ο Δήμος Κω, μεθοδικά και με μετρήσιμο ήδη το αποτέλεσμα, κατακτά τη θέση που του αξίζει.

Γραφείο Τύπου

089786756.JPG

θτυηγδφωδ.JPG

μθτηγφ.JPG

ADVERTORIALS