Μ. Ιατρίδη: Στοχευμένες προτάσεις στην Υπουργό Παιδείας για τους σχολικούς νοσηλευτές

Μ. Ιατρίδη:  Στοχευμένες προτάσεις στην Υπουργό Παιδείας για τους σχολικούς νοσηλευτές

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ

Για τους σχολικούς νοσηλευτές κατέθεσε στοχευμένες προτάσεις στην Υπουργό Παιδείας η Μίκα Ιατρίδη.

 

Στοχευμένες προτάσεις για την κάλυψη των αναγκών σε σχολικούς νοσηλευτές (ΕΕΠ – ΠΕ25) για το νέο σχολικό έτος κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ύστερα από συνάντηση που είχαν στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, η Βουλευτής Δωδεκανήσου, αφού επισήμανε το γεγονός ότι το ζήτημα της κάλυψης των θέσεων στα σχολεία με τους απαραίτητους σχολικούς νοσηλευτές είναι καθοριστικό για πολλές οικογένειες στα Δωδεκάνησα, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, πρότεινε τα ακόλουθα:

Πρώτον, η κάλυψη των αναγκών σε ΕΕΠ να γίνονται μέσω Ειδικής Πρόσκλησης, με τις οποίες θα προκηρύσσονται θέσεις σε συγκεκριμένα σχολεία για συγκεκριμένα παιδιά. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε αναπληρωτής θα δηλώνει απευθείας σχολείο προτίμησης. Θα μπορούσε επίσης να γίνει θέσπιση ειδικών κριτηρίων ενίσχυσης για όσους αναπληρωτές ΕΕΠ αναλαμβάνουν υπηρεσία, ειδικά στις νησιωτικές και ορεινές περιοχές.

Δεύτερον, στην περίπτωση που οι διαδικασίες – είτε με επιλογή από τον πίνακα του ΑΣΕΠ, είτε με τις ειδικές προσκλήσεις – δεν ευδοκιμούν, τότε να εξεταστεί η δυνατότητα να προσκαλούνται για δήλωση τοποθέτησης όλοι όσοι έχουν αποφοιτήσει από τα Δημόσια ΙΕΚ Νοσηλευτικής (της Ρόδου ή άλλων Νοσοκομείων). Σημειώνεται ότι οι σπουδές στα δημόσια ΙΕΚ είναι διετείς, αλλά είναι αδιαβάθμητων επαγγελματικών δικαιωμάτων και συνεπώς απαιτείται νομοθετική ρύθμιση ώστε, αν δεν βρίσκονται διαθέσιμοι Νοσηλευτές ΠΕ25 από ΑΕΙ ή από ΤΕΙ, τότε να δίνεται η δυνατότητα στους απόφοιτους των Δ.ΙΕΚ να αναλαμβάνουν χρέη σχολικού νοσηλευτή.

   

ADVERTORIALS