ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να ενταχθεί στην αυξημένη μοριοδότηση και το επικουρικό προσωπικό ΥΕ των δημόσιων νοσοκομείων που προσλήφθηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να ενταχθεί στην αυξημένη μοριοδότηση και το επικουρικό προσωπικό ΥΕ των δημόσιων νοσοκομείων που προσλήφθηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να ενταχθεί στην αυξημένη μοριοδότηση και το επικουρικό προσωπικό ΥΕ των δημόσιων νοσοκομείων που προσλήφθηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας»

 

Να ενταχθούν στην αυξημένη μοριοδότηση για την μόνιμη πρόσληψή τους στα νοσοκομεία και οι επικουρικοί εργαζόμενοι ΥΕ που είχαν προσληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ζητά από τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ.Μάνος Κόνσολας.

Με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να θεσπίσει αυξημένη μοριοδότηση για τους επικουρικούς νοσηλευτές και επικουρικούς βοηθούς νοσηλευτές στον διαγωνισμό για τη μόνιμη πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών και βοηθών νοσηλευτών που θα γίνει τους προσεχείς μήνες, ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούν οι επικουρικοί εργαζόμενοι ΥΕ, που προσλήφθηκαν για να καλυφθούν οι άμεσες και επείγουσες ανάγκες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και πρέπει να παραμείνουν στο εθνικό σύστημα υγείας.

Αναφέρει, μάλιστα, ως παράδειγμα τις ειδικότητες Βοηθού Θαλάμου-Τραυματιοφορέα που φρόντιζαν καθημερινά για την καθαριότητα και την υγεία των ασθενών που νοσηλεύονταν με covid-19 και ήταν διαρκώς δίπλα τους.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ.Κόνσολα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Ένταξη στη μοριοδότηση για τις προσλήψεις στο ΕΣΥ του επικουρικού προσωπικού ΥΕ που εργάστηκε στα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας»

Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, στα δημόσια νοσοκομεία δόθηκε η μεγάλη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μια μάχη που έδωσαν με αυταπάρνηση, όχι μόνο οι γιατροί και οι νοσηλευτές, αλλά και εργαζόμενοι σε ειδικότητες όπως οι βοηθοί θαλάμου ΥΕ που φρόντιζαν καθημερινά τους ασθενείς, ήταν καθημερινά κοντά τους.

Η κυβέρνηση, ορθότατα, σχεδιάζει να επιβραβεύσει τους επικουρικούς νοσηλευτές και επικουρικούς βοηθούς νοσηλευτές, προσφέροντας τους αυξημένη μοριοδότηση στο διαγωνισμό για τη μόνιμη πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών και βοηθών νοσηλευτών, που θα γίνει τους προσεχείς μήνες.

Οι άνθρωποι αυτοί που προσλήφθηκαν για να καλυφθούν οι άμεσες και επείγουσες ανάγκες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, πρέπει να παραμείνουν στο εθνικό σύστημα υγείας.

Άλλωστε, αυτό αποτέλεσε και δέσμευση του Πρωθυπουργού.

Για λόγους, όμως, ισονομίας στην αυξημένη μοριοδότηση πρέπει να ενταχθεί και το επικουρικό προσωπικό ΥΕ με ειδικότητες όπως Βοηθού Θαλάμου που, όπως ανέφερα και πριν, ήταν καθημερινά κοντά στους ασθενείς.

Οι άνθρωποι αυτοί προσέφεραν εξ ίσου σημαντικές υπηρεσίες, οι οποίες πρέπει να τύχουν επιβράβευσης.

Φρόντιζαν καθημερινά για την καθαριότητα και την υγεία των ασθενών που νοσηλεύονταν με covid-19 και δεν πρέπει να αποκλειστούν από τη ρύθμιση που θα προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση για την πρόσληψη τους στον επικείμενο διαγωνισμό.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Εάν προτίθεται να εντάξει στη ρύθμιση για την αυξημένη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας στο ΕΣΥ, και το επικουρικό προσωπικό ΥΕ, που προσελήφθη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

ADVERTORIALS