Η απάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κω κ. Ι. Καλλούδη στην επιστολή της κα Ι. Ρούφα

Η απάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κω κ. Ι. Καλλούδη στην επιστολή της κα Ι. Ρούφα

H επιστολή του Προέδρου του Δημ. Συμβ. Κω κ. Ιωάννη Καλλούδη, σε απάντηση προγενέστερης επιστολής της επικεφαλής στη δημοτική παράταξη «ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ» κα Ιωάννα Ρούφα (Πατήστε εδώ).


Έλαβα μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας την από 9-6-2021(Α.Π. εισερχ. 13875/09-06-2021) επιστολή σας, με την οποία ζητάτε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την ανάκληση των αποφάσεων του με αριθμό 448 και 449/16-12-2014, με τις οποίες ανακλήθηκαν οι προηγούμενες αποφάσεις υπ’ αριθμό 218 και 220/2012 του Δημοτικού Συμβουλίου μας.

Πρέπει να σας αναφέρω ότι, οι αποφάσεις των οποίων ζητάτε την ανάκληση έχουν ήδη κριθεί ανύπαρκτες, αφού έχουν ακυρωθεί με τις υπ’ αριθμό Α842 και Α843 αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά.

Συνεπώς δεν υφίσταται καμία απόφαση προς ανάκληση από το Δημοτικό Συμβούλιο, για αποφάσεις οι οποίες δεν ισχύουν πλέον, αφού έχουν καταστεί και αμετάκλητες οι αποφάσεις του παραπάνω Δικαστηρίου και δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση.

Όσον αφορά στο ποινικό σκέλος αυτών των υποθέσεων, για το οποίο και αναφέρθηκε ο κ. Αβρίθης, πρέπει να σας αναφέρω ότι ο δρόμος της ποινικής δικαιοσύνης βρίσκεται σ’ ένα τέτοιο στάδιο στο οποίο δεν μπορεί να υπάρξει ανάκληση.

Η ποινική δικαιοσύνη θα αποφανθεί ανεξάρτητα από τη δική μας στάση πλέον, αφού η όποια ενέργεια θα έπρεπε να είχε γίνει πριν κριθεί και αξιολογηθεί το αποδεικτικό υλικό από τον κ. Εισαγγελέα Εφετών ως ικανό να στοιχειοθετήσει κατηγορία σε βάρος των κατηγορουμένων.

Ως προς το πολιτικό σκέλος αυτής της υπόθεσης, η συζήτηση θα γίνει όπως έχει δεσμευθεί ο κ. Δήμαρχος, προκειμένου να μην θεωρηθεί παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με αυτό το ζήτημα.    

Ο Πρόεδρος

Δημοτικού Συμβουλίου

 

Καλλούδης Μ. Ιωάννης

ADVERTORIALS