ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Το Κίνημα Αλλαγής, μαζί με τον κόσμο της εργασίας, είναι απέναντι στην Κυβέρνηση της ΝΔ και το αντεργατικό της νομοσχέδιο

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Το Κίνημα Αλλαγής, μαζί με τον κόσμο της εργασίας, είναι απέναντι στην Κυβέρνηση της ΝΔ και το αντεργατικό της νομοσχέδιο

Νομαρχιακή Επιτροπή βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Νομαρχιακή Επιτροπή νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Το Κίνημα Αλλαγής, μαζί με τον κόσμο της εργασίας, είναι απέναντι στην Κυβέρνηση της ΝΔ και το αντεργατικό της νομοσχέδιο

Η κυβέρνηση απτόητη προκειμένου να εκπληρώσει τα προεκλογικά της συμβόλαια, αδιαφορεί πλήρως για τις μαζικές αντιδράσεις σύσσωμης της κοινωνίας απέναντι στο νομοσχέδιο – έκτρωμα, και συνεχίζει τις -θατσερικής έμπνευσης- ρυθμίσεις της. Το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, έχει συνταχθεί για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της εργοδοσίας και όχι της Ελληνικής κοινωνίας.

Με στόχο την πλήρη αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων, κωφεύονταςστις ανάγκες των εργαζομένων, διαμορφώνει μία νέα, αντ-εργατική πραγματικότητα. Αποκωδικοποιώντας το νομοσχέδιο, βλέπουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει, μεταξύ άλλων:

  • Οι εργαζόμενοι να δουλεύουν 10 ώρες και να πληρώνονται για 8 (εκτός και αν ο κύριος Χατζηδάκης πιστεύει πώς οι υποχρεώσεις μιας οικογένειας πληρώνονται με … «ρεπό»).
  • Να διευκολύνονται οι απολύσεις.
  • Να διώκεται επί της ουσίας η συνδικαλιστική δράση και να αμφισβητείται το δικαίωμα στην απεργία, ειδικά στο Δημόσιο τομέα, όπου επιπλέον του προσωπικού ασφαλείας, καθιερώνεται και το προσωπικό «ελάχιστης εγγυημένης εργασίας» σε ποσοστό 33,3%.
  • Να καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία σε 31 κλάδους και επιχειρήσεις.
  • Να μειωθεί η αμοιβή των υπερωριών (όποτε πληρώνονται).
  • Να καταργηθεί (αντί να ενισχυθεί με προσωπικό και μέσα) το ΣΕΠΕ απομακρύνοντας το από την ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας με δήθεν μετατροπή του σε ανεξάρτητη αρχή.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ενημέρωσε με επιστολή της τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), για το αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί η ΝΔ, αναφέροντας χαρακτηριστικά:  

«με το Νομοσχέδιο αυτό όχι μόνο καταργείται το 8ωρο, και υπονομεύεται η συλλογική διαπραγμάτευση, αλλά οδηγούμαστε σε μείωση του εισοδήματος των εργαζόμενων και σε προβλήματα στην οικογενειακή τους ζωή. […] Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων και διεξάγει ήδη εκστρατεία ενημέρωσης τους για τις συνέπειες αυτών των παρεμβάσεων. Φυσικά θα αντιταχθεί στο Νομοσχέδιο και θα το καταψηφίσει στη Βουλή. Για μας η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, η ενίσχυση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. Σε αντίθεση με τους σχεδιασμούς και τις πράξεις της συντηρητικής Κυβέρνησης της ΝΔ».

Η στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Κίνημα Αλλαγής ήταν άμεση, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό τον δίκαιο αγώνα των Ελλήνων εργαζομένων, απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Όπως σημειώνουν: «αυτό που χρειάζονται οι κοινωνίες μας είναι ένας εκσυγχρονισμός, που αυξάνει την προστασία των εργαζομένων». Ειδικότερα: «Ενημερωθήκαμε με ανησυχία για συγκεκριμένες προβλέψεις της προτεινόμενης εργατικής νομοθεσίας από τη συντηρητική κυβέρνηση της Ελλάδας. Ο σεβασμός και η μείωση του ωραρίου εργασίας, η προώθηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων, η ισχυρή προστασία απέναντι σε παράνομες απολύσεις, είναι στοιχεία μιας μοντέρνας κοινωνίας που κοιτά προς το μέλλον. Θέλουμε να εκφράσουμε την στήριξή μας στους φίλους μας από το Κίνημα Αλλαγής στις προσπάθειές τους ενάντια σε κάθε νομοθεσία που υποβαθμίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων γυναικών και ανδρών».

Το Κίνημα Αλλαγής, μαζί με τον κόσμο της εργασίας, είναι απέναντι στην Κυβέρνηση της ΝΔ που με το εργασιακό νομοσχέδιο, μας γυρίζει στην εποχή των ατομικών συμβάσεων, της εργοδοτικής ασυδοσίας και του αυταρχισμού.

Το Κίνημα Αλλαγής, είναι αποφασισμένο, με τη στήριξη της Ελληνικής κοινωνίας, να δείχνει σταθερά προς ένα νέο δρόμο. Το δρόμο της νέας αλλαγής με ένα κοινωνικό συμβόλαιο που στοχεύει στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ                                 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

   βορείου συγκροτήματος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ   νοτίου συγκροτήματος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ        

ADVERTORIALS