Μηνάς Κιάρης για τον βιολογικό Κεφάλου: ''Τα ψέματα τελείωσαν. Παρουσιάζουν ως δικά τους έργα, έργα της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ''

Μηνάς Κιάρης για τον βιολογικό Κεφάλου: ''Τα ψέματα τελείωσαν. Παρουσιάζουν ως δικά τους έργα, έργα της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ - ΚΩΣ 2023

“ΜΗΝΑΣ ΚΙΑΡΗΣ : Τα ψέματα τελείωσαν. Παρουσιάζουν ως δικά τους έργα, έργα της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.”

 

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης από τη ΔΕΥΑΚ και την ανάδοχο εταιρεία για το έργο του βιολογικού της Κεφάλου, o δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Δύναμη Αλλαγής- ΚΩΣ 2023 Μηνάς Κιάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Η δημοτική αρχή του κ.Νικηταρά, που εξακολουθεί να παριστάνει το Δήμαρχο, ελλείψει δικού της έργου, παρουσιάζει ως δικά της τα έργα που σχεδίασε και ενέταξε σε χρηματοδοτικά προγράμματα η δημοτική αρχή της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Τελευταίο κρούσμα αμετροέπειας και εξαπάτησης των πολιτών το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΔΕΥΑΚ για την υπογραφή της σύμβασης του έργου του βιολογικού στην Κέφαλο.

 

Είναι ένα έργο με τη σφραγίδα της δημοτικής αρχής του Γιώργου Κυρίτση, είναι ένα από τα 9 έργα στον τομέα της ύδρευσης-αποχέτευσης συνολικού προϋπολογισμού 35,4 εκ.ευρώ που μελέτησε, διεκδίκησε, ενέταξε και άρχισε να υλοποιεί η δημοτική αρχή Κυρίτση την περίοδο 2014-2019.

Την ίδια περίοδο, υλοποιούσαμε ήδη τα αποχετευτικά Αντιμάχειας-Καμαρίου-Μαστιχαρίου που είναι ενταγμένα στο ίδιο έργο ξεκινώντας το 2014 από την παραλαβή των μελετών αφού τα έργα αυτά απεντάχθηκαν στις 22-04-2013, λόγω της ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής Καϊσερλη, που είχε πρώτο βιολί τον κ. Νικηταρά και το αρχικό ποσό με το οποίο ο πρώην δήμος Ηρακλειδών το είχε εντάξει, μειώθηκε στις 556.223,22 € και αφορούσε πλέον μόνο στις μελέτες.

Αν έχουν την τόλμη ας το διαψεύσουν.

Η σημερινή δημοτική αρχή όχι μόνο δεν έχει βάλει ούτε μία πέτρα πάνω στην άλλη, αλλά υπονομεύει με καθυστερήσεις έργα που της παραδόθηκαν έτοιμα.

Το έργο του βιολογικού της Κεφάλου το παραδώσαμε στο στάδιο της δημοπράτησης. Τους πήρε 2 χρόνια για να υπογράψουν τη σύμβαση για να ξεκινήσει επιτέλους το έργο.

Αντί να επιχειρεί, με χονδροειδή τρόπο, να οικειοποιηθεί έργα της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, καλούμε τη σημερινή δημοτική αρχή:

  1. Να συμβασιοποιήσει άμεσα το έργο της επέκτασης της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων πόλεως Κω, προϋπολογισμού 5.051.849,40€, έργο το οποίο έχει επίσης σημαντική καθυστέρηση.
  2. Να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην αποκατάσταση των τομών ειδικά σε Αντιμάχεια-Κέφαλο-Μαστιχάρι, αφού βρισκόμαστε στην τουριστική περίοδο.
  3. Να επιταχύνει την πορεία υλοποίησης έργων, όπως:
  • αντικατάσταση κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τη δεξαμενή στη θέση Σφαγεία προς τη πόλη της Κω
  • επέκταση του συστήματος τηλελέγχου-τηλεχειρισμού και παρακολούθησης ποιοτικών χαρακτηριστικών δικτύων ύδρευσης στη Δ.Ε Ηρακλειδών,

Έργα και αυτά της δημοτικής αρχής Κυρίτση.

Εκείνοπου αρχίζουν πλέον να καταλαβαίνουν όλοι είναι ότι η σημερινή δημοτική αρχή θα κριθεί με βάση τον αριθμό των έργων που έχει υλοποιήσει σε σύγκριση με τον αριθμό των έργων που έγιναν από τη δημοτική αρχή Κυρίτση.

Και σε αυτή τη σύγκριση το ελάχιστο και το τίποτα δεν έχουν καμία τύχη.

Τα ψέματα τελείωσαν.’’

ADVERTORIALS