Νίκος Μυλωνάς: Xωρίς προετοιμασία για την τουριστική περίοδο 2021 με ευθύνη Κυβέρνησης - Δήμου

Νίκος Μυλωνάς: Xωρίς προετοιμασία για την τουριστική περίοδο 2021 με ευθύνη Κυβέρνησης - Δήμου

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΥΛΩΝΑ

mulonasss.JPEG

Xωρίς προετοιμασία για την τουριστική περίοδο 2021 με ευθύνη Κυβέρνησης - Δήμου

  1. Εκτιμούμε ότι η σημερινή συζήτηση πρωθυπουργού με τον υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας πέρα από τα κύρια ζητήματα των κρατικών διαφορών θα συμπεριλάβει και το ‘’άνοιγμα της γραμμής’’ ‘μικρασιατικών παραλίων με τα νησιά μας. Το ενδιαφέρον και τα συμφέροντα είναι αμοιβαία. Και οι 2 κυβερνήσεις κάνουν προσπάθειες να αμβλύνουν τα κριτήρια και τα προ-απαιτούμενα εισόδου-εξόδου για να βοηθήσουν την τουριστική ‘’βιομηχανία’’ εν μέσω καθίζησης λόγω covid-19! Αναμένεται η γραμμή να ανοίξει το δεύτερο 15-ήμερο του Ιουνίου. Θυμίζουμε ότι η τουριστική κίνηση της γραμμής Κω-Πετρούμι αφορούσε πάνω 350.000 επισκέπτες κάθε χρόνο. Επί πλέον υπάρχει μια εκρηκτική τουριστική ανάπτυξη της χερσονήσου της Αλικαρνασσού την τελευταία 10-τια! Λόγω του covid-19 ο Δήμος Μπόντρουμ από 200.000 κατοίκους έχει αυξηθεί στις 500.000 με Τούρκους πολίτες μεγάλης οικονομικής ευχέρειας! Για την Κω είναι η πιο προσιτή αγορά τουρισμού πόλης! Δίνει ζωή στην μεγάλη μάζα των τουριστικών καταστημάτων εστίασης, εμπορίου και διαμονής της πόλης! Ο Δήμος μας θα έπρεπε να κάνει μια σοβαρή υποστηριχτική προσπάθεια με έξυπνες κινήσεις χωρίς να εμπλέκεται στις κρατικές πολιτικές-διαφορές. Το αβίαστο ερώτημα είναι: τι προετοιμασία έχει γίνει από τον Δήμο για το άνοιγμα αποκλειστικά στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του; ΤΙΠΟΤΑ! Δυστυχώς!
  2. Κατ αρχήν ο χώρος εισόδου–εξόδου πίσω από την ΔΕΗ είναι μια πληγή! 5 χρόνια μετά τον σεισμό δεν έχει διατεθεί ούτε ένα ευρώ για τον ευπρεπισμό του χώρου! Η κτηριακή υποδομή μοιάζει με προσφυγικό καταυλισμό! Η περίφραξη του χώρου είναι ευτελούς κόστους στρατιωτικού τύπου (ζώνη segen)! Ένα απαράδεκτης αισθητικής υπόστεγο που φιλοξενεί μεταλλικά κουτιά γραφείων έλεγχου διαβατηρίων και αναμονής! Προκατασκευασμένα ISI-BOX διασπαρμένα σε τυχαία διάταξη! Εικόνα προχειρότητας και εγκατάλειψης. Οι καθυστερήσεις των υπηρεσιών έλεγχου διαβατηρίων περιορίζουν τον χρόνο ελεύθερης κίνησης των επισκεπτών λόγω της πάγιας υποστελέχωσης της. Στην είσοδο-έξοδο ακριβώς υπάρχει σημείο συγκέντρωσης αποριγμάτων με 7 κάδους! Η όλη εμφάνιση-λειτουργία της ζώνη segen είναι αποκρουστική και δυσφημιστική του νησιού μας.
  3. Η συνηθισμένη διαδρομή της ημερήσιας εκδρομής Πετρούμι-Κω-Πετρούμι περιλαμβάνει την επίσκεψη στο Ασκληπιείο, στο κέντρο της πόλης για αγορά αναμνηστικών και στις ψαροταβέρνες της οδού Αβέρωφ. Η διαδρομή Κως-Ασκληπιείο-Κως είναι μια άλλη πηγή! Η πόλη της Κω με τις καταπατήσεις των κοινόχρηστων χώρων, τα μηχανάκια και αυτοκίνητα μέσα στο πεζοδρομημένο τμήμα της μια ντροπή. Οι ψαροταβέρνες της Αβέρωφ, στο μέτωπο τους προς την θάλασσα έχουν πάρει την διαχείριση του χώρου στα χέρια τους! Μόνοι τους διαμορφώνουν τον χώρο τους στο θαλάσσιο μέτωπο θεωρώντας ότι ο Δήμος αδιαφορεί! ‘’Δεν υπάρχει για μας ο Δήμος’’ λένε! Τα άσχημα αποτελέσματα της απουσίας σχεδιασμού του χώρου είναι: ασυνεννοησία και απουσία στυλ, ρυθμού, χαρακτήρα και τελικά μείωση εισοδημάτων έστω και αν τα τραπεζοκαθίσματα φθάνουν μέχρι το κύμα! Η καταπάτηση δημοτικών δρόμων πρόσβασης στο θαλάσσιο μέτωπο και την παραλία και η απαγόρευση παραλιακού περιπάτου δρουν αρνητικά για το τουριστικό προφίλ της πόλης άλλα και στην λειτουργία των καταστημάτων! Παραπέρα στην παραλία των Κρητικών το κομφούζιο που δημιουργεί η αυτενέργεια και ο αυτοσχεδιασμός είναι μια άλλη δυσφημιστική εικόνα ειδικά την περίοδο covid-19 που ζούμε.
  4. Τι θα μπορούσε να γίνει με δημοτική παρέμβαση; Πολλά, αρκεί να έχει άποψη για την τουριστική αγορά! Μερικά άμεσα και χωρίς κόστος βελτιωτικά βήματα (όπως αυτά που έκανε σε κάποια σημεία) όπως: βάψιμο των σκουριασμένων επιφανειών, αλλαγή ή η βελτίωση της περίφραξης, απομάκρυνση του σημείου απορριμμάτων ή περιορισμός του με ξυλοκατασκευή και ο σκιασμός του, η τοποθέτηση λουλουδιών σε γλάστρες…, δεν κοστίζουν! Η απομάκρυνση εμποδίων και εγκαταστάσεων στους δημοτικούς δρόμους καθόδου στην θάλασσα, η διευθέτηση της ελεύθερης κυκλοφορίας στο θαλάσσιο μέτωπο, αναδεικνύουν τοπικά συγκριτικά πλεονεκτήματα! Η απαγόρευση της στάθμευσης τις πρωινές ώρες στην διαδρομή Κω-Ασκληπιείο, ο έλεγχος της τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων και ομπρελών με τήρηση των αποστάσεων λόγω του covid-19 κλπ. είναι στοιχειώδεις υποχρεώσεις
  5. Όλοι γνωρίζουν τις λίγες τοπικές πληγές που περιγράψαμε. Πληγές που εδράζομαι στην λογική των πελατειακών και ψηφοθηρικών πρακτικών σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Η δημοτική αρχή αν θέλει να βοηθήσει την τοπική κοινωνία στην δύσκολη εποχή που διανύουμε πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγές που θίγουν τα κακώς κείμενα. Αλλιώς κι αυτή θα περάσει και θα φύγει όπως και οι προηγούμενοι.
  6. Διαβάζουμε ότι στις 10-12 Ιούνη ο Δήμος BODRUM διοργανώνει παγκόσμιο φόρουμ τουρισμού. με θέμα τα προβλήματα της τουριστικής ανάπτυξης και τις πολίτικες ανάκαμψης λόγω πανδημιών. Το να σταλεί ένας χαιρετισμός και ευχές είναι θεμα δημοσίων σχέσεων και το να ζητήσουμε τα πορίσματα του θάμα καθήκοντος.
  7. Οι ευθύνες κυβέρνησης και των τοπικών στελεχών της ΝΔ είναι προφανείς.  Αντί των υπερφίαλων λόγων για νοσοκομείο και μέγαρα θα έπρεπε σε συνεργασία με τον Δήμο-τοπική κοινωνία να πιέσουν για κινήσεις που να κατατάσσουν τα νησιά μας στην πράσινη ζώνη. Γι αυτό απαιτούνταν 3 πράγματα: 1) υψηλά ποσοστά εμβολιασμού τοπικού πληθυσμού 2) χαμηλά ποσοστό συμπτωμάτων και μεταλλάξεων 3) αξιόπιστο κρατική βάση δεδομένων για τον ιό.

Η απουσία σοβαρότητας και υπευθυνότητας τους, μας οδηγεί στο amber δηλ. μωβ που ζούμε.

Ν. Μυλωνάς

Δευτέρα 13 Ιούλη 2015: 1. «Η Κυβέρνηση πρέπει να συσκέπτεται και να συμφωνεί με τους Θεσμούς για όλα τα σχέδια νόμου στους σχετικούς τομείς, με επαρκές χρονικό περιθώριο πριν την υποβολή τους για δημόσια διαβούλευση ή το Κοινοβούλιο»  2. Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική τους δέσμευση να εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους σε όλους τους πιστωτές πλήρως και έγκαιρα.  3. «Με εξαίρεση το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, η Ελληνική Κυβέρνηση θα επανεξετάσει, με σκοπό την τροποποίηση, τη νομοθεσία που εισήχθη σε αντίθεση με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, υπαναχωρώντας σε δεσμεύσεις προηγούμενων προγραμμάτων, ή θα προσδιορίσει σαφή ισοδύναμα αντισταθμιστικά μέτρα για τα κεκτημένα δικαιώματα που δημιουργήθηκαν στο μεσοδιάστημα»

Στα 114 δις ευρώ ανέρχεται το κέρδος της Γερμανίας από την ευρωκρίση σύμφωνα με τον ελληνικής καταγωγής Γερμανό ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη Ο Γερμανός ευρωβουλευτής του κόμματος των «Φιλελευθέρων», κυβερνητικού εταίρου των Χριστιανοδημοκρατών της Άγκελα Μέρκελ, ανέφερε πως «πρέπει μετά τις γερμανικές εκλογές να ζητηθεί μια αναδιανομή του κέρδους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα ανάμεσα στις χώρες του Νότου που πλήγωσαν από την κρίση, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος». «η Γερμανική Κυβέρνηση ομολογεί, ότι όχι μόνο τα κέρδη είναι στα 41 δισ. ευρώ αλλά επίσης έκανε εξοικονόμηση σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης (Δήμοι, Περιφέρειες) άλλα 73 δισ. ευρώ. Δηλαδή συνολικά 114 δισ. ευρώ κέρδος της Γερμανικής Πολιτείας.

γτρ.JPG

γφδωψ.JPG

ADVERTORIALS