ΣΥΡΙΖΑ Β.ΔΩΔ/ΣΟΥ: "Άνοιξε ο τουρισμός, αλλά χωρίς σχέδιο"

ΣΥΡΙΖΑ  Β.ΔΩΔ/ΣΟΥ: "Άνοιξε ο τουρισμός, αλλά χωρίς σχέδιο"

Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Δωδεκανήσου

Κως, 30/05/2021

"Άνοιξε ο τουρισμός, αλλά χωρίς σχέδιο"

Την "ανεμελιά", την ανικανότητα αλλά και τις νεοφιλελεύθερες επιλογές των κ. Μητσοτάκη και Θεοχάρη πληρώνουν ακόμα μια φορά τα νησιά μας.

Οι κενές περιεχομένου θριαμβευτικές κορόνες τους δεν απέτρεψαν την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης μετά της αντίστοιχης βρετανικής να μπουν τα νησιά στο "πορτοκαλί", δίνοντας ένα επιπλέον χτύπημα στους επαγγελματίες του τουρισμού, της εστίασης, στους εργαζόμενους που βλέπουν ξαφνικά να συνεχίζουν να παραμένουν δίχως δουλειά και εισόδημα.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας ανεβάζει τον πήχη των αφίξεων στο 50% του 2019 και ο κ. Θεοχάρης αναζητά τουρίστες στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, η οικονομία των νησιών δέχεται ένα ισχυρό επιπλέον πλήγμα, χωρίς καμία αντίδραση από μεριάς της κυβέρνησης της ΝΔ.

Δυστυχώς το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς σχέδιο και με σημαντικές και σοβαρές καθυστερήσεις όσον αφορά την υγειονομική θωράκιση των νησιών αποδεικνύονται καταστροφικές επιλογές για την τουριστική οικονομία του τόπου μας.

Η πολυδιαφημιζόμενη "γαλάζια ελευθερία" που ανακοινώθηκε δυο μόλις μέρες πριν από την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου δεν αποκτάται με μόλις 18.000 ολοκληρωμένους εμβολιασμούς στο βόρειο συγκρότημα της Δωδεκανήσου σε σύνολο 70.000 και πλέον κατοίκων.

Δεν αποκτάται με ένα υποστελεχωμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, και την πλειονότητα των εργαζομένων σε τουρισμό και εστίαση ακόμα ανεμβολίαστους.

Δεν αποκτάται χωρίς να έχει βρεθεί λύση για τα χρέη των μικρομεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων του τόπου μας, που συσσωρεύτηκαν στη διάρκεια της πανδημίας.

Δεν αποκτάται χωρίς ουσιαστικά και γενναία μέτρα για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας.

Δεν αποκτάται με τα λόγια, τις επικοινωνιακού τύπου φιέστες και με πειραματισμούς.

ADVERTORIALS