Θεοδόσης Νικηταράς: Aναίτια η κατάταξη της Κω στην πορτοκαλί λίστα - Eπιστολή στην Πρέσβη της Ολλανδίας

Θεοδόσης Νικηταράς: Aναίτια η κατάταξη της Κω στην πορτοκαλί λίστα - Eπιστολή στην Πρέσβη της Ολλανδίας

Αναίτια απόφαση, που δεν συμβαδίζει με τα τελευταία δεδομένα συνεχούς μείωσης έως ελαχιστοποίησης κρουσμάτων, χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς την τοποθέτηση της Κω στην πορτοκαλί λίστα ταξιδιωτικών προορισμών από την Ολλανδική κυβέρνηση.

Με επιστολή του στην Πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα κα Stella Ronner-Grubačić, ο Δήμαρχος Κω σημειώνει τον εντονότατο προβληματισμό του και τη δυσαρέσκεια των συμπατριωτών μας για αυτή την απόφαση.

Παράλληλα ζητά να διαβιβάσει στην Ολλανδική κυβέρνηση την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, την παράθεση των σωστών δεδομένων, με την προτροπή να επαναφέρει την Κω στη θέση που της αξίζει, διευκολύνοντας τα ταξίδια των Ολλανδών πολιτών στο νησί μας.

 

Παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή:

 

Αξιότιμη κα Stella Ronner-Grubačić,

ως Δήμαρχος της Κω σας μεταφέρω τον εντονότατο προβληματισμό μου καθώς και τη δυσαρέσκεια των συμπατριωτών μου για την απόφαση της Ολλανδικής κυβέρνησης να τοποθετήσει το νησί μας, εντελώς αναίτια, στην πορτοκαλί λίστα των ταξιδιωτικών προορισμών.

Αυτή η απόφαση αδικεί τη μεγάλη προσπάθεια ενός σημαντικού τουριστικού προορισμού, όπως είναι η Κως, να παραμείνει δημοφιλής στους Ολλανδούς φίλους του.

Ο εντατικός εμβολιασμός του πληθυσμού στο νησί μας, σε συνδυασμό με τα μέτρα προστασίας που εφαρμόζουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητά τους από την συνεχή μείωση κρουσμάτων, έως ελαχιστοποίηση, τις τελευταίες εβδομάδες.

Για αυτούς τους λόγους μας λυπεί βαθύτατα αυτή η απόφαση.

Από εσάς ζητούμε να διαβιβάσετε στην Ολλανδική κυβέρνηση την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, την παράθεση των σωστών δεδομένων, ούτως ώστε να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, με την προτροπή να επαναφέρει την Κω στη θέση που της αξίζει, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, διευκολύνοντας τα ταξίδια των Ολλανδών πολιτών στο νησί μας.

Η Κως, τόπος φιλόξενος από δεκαετίες, περιμένει να ανταποδώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εκ νέου θετική επιλογή της Χώρας σας.

Με τιμή,

Ο Δήμαρχος Κω

 

Θεοδόσης Α. Νικηταράς

 

 

ADVERTORIALS