Συνάντηση του Βασίλη Α. Υψηλάντη με το Δήμαρχο Νισύρου Χριστοφή Κορωναίο και την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών

Συνάντηση του Βασίλη Α. Υψηλάντη με το Δήμαρχο Νισύρου Χριστοφή Κορωναίο και την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών

Συνάντηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου και Κοσμήτορα της Βουλής Βασίλη Α. Υψηλάντη με το Δήμαρχο Νισύρου Χριστοφή Κορωναίο και την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής Βασίλειος Νικόλαος Υψηλάντης είχε σήμερα εποικοδομητική συνάντηση με τον Δήμαρχο Νισύρου κ. Χριστοφή Κορωναίο.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν  τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη στο Υπουργείο Εσωτερικών και συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης για τα θέματα που αφορούν  στο νησί της Νισύρου και παράλληλα, αναφέρθηκαν στο  χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης».

Ιδιαίτερη συνάντηση είχαν και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιο Πέτσα.

Ο Δήμαρχος Νισύρου ενημέρωσε τον αν. Υπουργό ότι ο Δήμος υπέβαλε στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»  δύο μεγάλα έργα υποδομής για το νησί:

α) Στον  άξονα προτεραιότητας  «Περιβάλλον»  της πρόσκλησης  ΑΤ01 με τίτλο «Υποδομές  ύδρευσης» το έργο της ύδρευσης  «Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης Μανδρακίου και Πάλλων και αγωγοί μεταφοράς από Αφαλάτωση προς Μανδράκι και Πάλλους»  ύψους  1,5 εκ. ευρώ και

β) Στον άξονα προτεραιότητας «Περιβάλλον»  της πρόσκλησης  ΑΤ02 με τίτλο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Λυμάτων» το έργο της αποχέτευσης «Κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης λυμάτων Πάλλων και Μανδρακίου, αγωγός μεταφοράς λυμάτων Πάλλοι-ΕΕΛ και επέκταση ΕΕΛ Νισύρου» ύψους 3,1 εκ. ευρώ.

Ο κ. Πέτσας, δήλωσε ότι τα δυο έργα του Δήμου Νισύρου θα έχουν και το προσωπικό του ενδιαφέρον ώστε να συμπεριληφθούν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» προς χρηματοδότηση, στα πλαίσια υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού αναπτυξιακής προοπτικής και κοινωνικής αλληλεγγύης.

yhtegfd.JPG

yjghnf.JPG

ADVERTORIALS