Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ: Για την επικοινωνιακή φιέστα της κυβέρνησης στο νησί μας, την Τετάρτη 2 Ιουνίου

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ: Για την επικοινωνιακή φιέστα της κυβέρνησης στο νησί μας, την Τετάρτη  2 Ιουνίου

"Για την επικοινωνιακή φιέστα της κυβέρνησης στο νησί μας"

Στις 2 Ιουνίου ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να  επισκεφτεί το νησί της Αστυπάλαιας. Η επίσκεψη θα γίνει ώστε να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός την ένταξη της Αστυπάλαιας στον χάρτη της πράσινης ανάπτυξης  και  της ηλεκτροκίνησης, με τον τρόπο που η νεοφιλελεύθερη ΝΔ  αντιλαμβάνεται και προωθεί την πράσινη ανάπτυξη, όπως και κάθε επένδυση: δηλαδή,  με τις πολυεθνικές εταιρίες και τα συμφέροντα τους σε προνομιακή θέση και την κοινωνία ουραγό.

 Έτσι λοιπόν, από ότι μέχρι σήμερα μάθαμε από τα δημοσιεύματα στον τύπο, η ελληνική κυβέρνηση συνήψε μνημόνιο συνεργασίας με την εταιρεία  VOLKSWAGEN, ώστε τα περί ηλεκτροκίνησης  σχέδια της να εφαρμοστούν πιλοτικά στην Αστυπάλαια.

Το τι ακριβώς διημείφθη μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας VOLKSWAGEN,  παραμένει άγνωστο. Ούτε η ερώτηση των 35 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από πρωτοβουλία του Νεκτάριου Σαντορινιού στη Βουλή, είχε αποτέλεσμα, γιατί απλούστατα η ελληνική κυβέρνηση δεν απάντησε απολύτως τίποτα, σχετικά με το σημαντικό αυτό ζήτημα.

Η κυβέρνηση απέφυγε επιμελώς  να γνωστοποιήσει οτιδήποτε για αυτή την συμφωνία.

Υπάρχει μια διάχυτη ακατανόητη αισιοδοξία ότι τα οφέλη για το νησί και την κοινωνία της Αστυπάλαιας θα είναι πολλαπλά. Ποια θα είναι αυτά τα πολλαπλά οφέλη, ουδείς μέχρι σήμερα περιέγραψε ώστε ο λαός της Αστυπάλαιας να έχει μια καθαρή εικόνα. Επομένως, ακόμα και αν υπάρχουν τέτοια, δεν είμαστε σε θέση ούτε να τα αξιολογήσουμε ούτε να ενθουσιαστούμε, αφού δεν τα γνωρίζουμε!

Από πού  ξεκινάει λοιπόν  αυτή αισιοδοξία, δίχως στοιχεία; Γιατί είναι εξαιρετικά απίθανο, ακόμη και η Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού να γνωρίζει οτιδήποτε ουσιαστικό,  αφού ούτε οι 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσαν να μάθουν κάτι και η συμφωνία, αν υπάρχει, παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.

ΤΟ  ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ  ΤΗΣ 2ας ΙΟΥΝΙΟΥ

Στις 2 Ιουνίου ο λαός της Αστυπάλαιας θα ζήσει μία ανεπανάληπτη εμπειρία. Θα υποδεχτεί ένα πρωθυπουργό ο οποίος θα εγκαινιάσει ένα έργο, με αδιευκρίνιστο και επομένως πιθανότατα επικίνδυνο πλαίσιο, με αδιευκρίνιστο στόχο, σε ένα νησί στα πρόθυρα της οικολογικής καταστροφής λόγω  της αλόγιστης και ανεξέλεγκτης κτηνοτροφίας,  της υπερβόσκησης για τους μελισσουργούς, της κάκιστης διαχείρισης, της υποστελέχωσης σπουδαίων και πανάκριβων  υποδομών, όπως ο ΧΥΤΑ, ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ, το ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, αλλά και ελλειμματικών υποδομών   όπως της ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ και της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ  που δεν προχώρησαν όπως έπρεπε μέχρι σήμερα. Και όμως, δίχως την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα σε μια σύγχρονη στέρεη βάση και την σωστή λειτουργία των υποδομών με γνώμονα τη διαφύλαξη ως  κόρης οφθαλμού του οικοσυστήματος της Αστυπάλαιας, ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ δεν μπορεί να υπάρξει. Ούτε μπορεί να θεμελιωθεί απλώς μέσω της πιλοτικής ηλεκτροκίνησης.

 Η 2α Ιουνίου θα μας φέρει ένα ψεύτικο, επικοινωνιακό υπερθέαμα δίχως ουσία, δίχως όφελος για το νησί. 26 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, ήδη φορτισμένα εκτός Αστυπάλαιας, θα καταφθάσουν εδώ, θα κινηθούν για τις επικοινωνιακές ανάγκες της φιέστας και θα αποχωρήσουν, εκτός από ελάχιστα (3-5) που θα μείνουν ως ενθύμιο στο νησί.

Έτσι γίνεται απόλυτα κατανοητό το εγχείρημα:

ΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ VOLKSWAGEN  ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

Θα απομείνουν βεβαίως στο νησί οι σταθμοί ανεφοδιασμού για την ηλεκτροκίνηση. Ίσως θα ήταν σκόπιμο να μάθουμε από πού θα εφοδιάζονται με την απαιτούμενη ενέργεια. Ήδη υπάρχουν καταγγελίες για τη λανθασμένη και  αντικανονική χωροθεσία του σταθμού ανεφοδιασμού της Μαλτεζάνας, ο οποίος   στήθηκε  άρον-άρον  απέναντι από τους Μύλους και ο οποίος δε φαίνεται να είναι συνδεδεμένος πουθενά!

Αναρωτιέται κανείς:

Ήταν πράγματι απαραίτητο να στηθεί εκεί ο σταθμός; Δεν υπήρχε άλλος χώρος, πιο  διακριτικός; 

Και για να εξηγούμαστε :

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  

ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ.

Είμαστε όμως αντίθετοι σε πολιτικές επιλογές και πρακτικές που διαταράσσουν το οικοσύστημα και το περιβάλλον του νησιού μας.

Κυρίως, είμαστε εντελώς αντίθετοι  σε ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ οι οποίες στην ουσία  ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ 

ADVERTORIALS