Επιτυχημένες πρωτοβουλίες των Λειψών για τη μείωση του κόστους μεταφοράς εμπορευμάτων

Επιτυχημένες πρωτοβουλίες των Λειψών για τη μείωση του κόστους μεταφοράς εμπορευμάτων

 

Επιτυχημένες πρωτοβουλίες των Λειψών για τη μείωση του κόστους μεταφοράς εμπορευμάτων

                                                                                                                                                         

Το ζήτημα της οικονομικής επιβάρυνσης των μεταφορικών εξόδων για τα εμπορεύματα ως διαχρονικό πρόβλημα οικονομικής και κοινωνικής επιβίωσης έθιξαν οι μόνιμοι κάτοικοι των Λειψών σε κοινή επιστολή τους προς την ακτοπλοϊκή εταιρία Dodekanisos Seaways. Στο κείμενο που υπογράφουν μόνιμοι κάτοικοι του ακριτικού νησιού, τονίζεται πως οι υψηλές τιμές μεταφοράς επιβαρύνουν σε σημαντικό βαθμό τα νοικοκυριά του ακριτικού νησιού που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που διαμορφωθήκαν λόγω της πανδημίας. Η επιστολή καταλήγει στην αναγκαιότητα επανεξέτασης την υφιστάμενης πολιτικής χρέωσης των μεταφορών των εμπορευμάτων. Την σημαντική αυτή πρωτοβουλία που καταδεικνύει τον επαγγελματισμό και το υψηλό συλλογικό αίσθημα των κατοίκων των Λειψών, ενίσχυσε και ο Δήμαρχος του νησιού κ Φώτης Μάγγος που υποστήριξε ενεργά το ισχυρό αίτημα τους με επίσημη επιστολή εκ μέρους του Δήμου προς την έγκριτη ακτοπλοϊκή εταιρία και τον διευθύνοντα σύμβουλο της κ Χρήστο Σπανό, με τον οποίο προϋπάρχει μία άριστη πολυετής συνεργασία.

Στο συλλογικό αίτημα για τη μείωση των ναύλων μεταφοράς, ανταποκρίθηκε ο κ Σπανός προχωρώντας άμεσα σε μείωση κατά 15% του κόστους μεταφοράς των εμπορευμάτων με τα ταχύπλοα της Dodekanisos Seaways στη Ζώνη Μακρινών Αποστάσεων. Παράλληλα, τόνισε την σπουδαιότητα της εκ βάθρων αναβάθμισης του πλοίου «Παναγιά Σκιαδενή» που θα ολοκληρωθεί σε δύο μήνες ώστε να μπορέσει να δρομολογηθεί από τη Ρόδο έως και τη Σάμο, εξυπηρετώντας και τους Λειψούς ως ένα από τα ενδιάμεσα νησιά. Το πλήρως ανακαινισμένο πλοίο θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς μεγάλου όγκου εμπορευμάτων σε σημαντικά μειωμένο κόστος, γεγονός που θα ελαφρύνει οικονομικά τα ήδη πολλαπλώς επιβαρυμένα νοικοκυριά των Λειψών στο άμεσο μέλλον.

Σημειώνεται πως ο Δήμαρχος Λειψών είχε εισηγηθεί έγκαιρα κατά το παρελθόν στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την αναγκαιότητα να μετατραπεί η θερινή σύμβαση της ακτοπλοϊκής γραμμής Σάμος – Κως σε ετήσια, κάτι το οποίο θα ισχύει από το επόμενο έτος. Η προοπτική είναι να μπορεί η εταιρία να διεκδικήσει την εν λόγω γραμμή για το πλοίο «Παναγιά Σκιαδενή» που μετά τη πολύμηνη αναβάθμιση θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς εμπορευμάτων σε πολύ χαμηλότερο κόστος.

«Η ισχύς εν τη ενώσει που φέρνει η αυτό-οργάνωση και η συλλογική συνείδηση των μονίμων κατοίκων των Λειψών με τη συμβολή του Δήμου οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα. Μέσα από την άριστη συνεργασία με τη Dodekanisos Seaways, έγινε η αρχή και είμαστε αισιόδοξοι πως η επιθυμητή μείωση των ναύλων μεταφοράς εμπορευμάτων θα γίνει πράξη στο επόμενο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο κ Μάγγος.

ADVERTORIALS