Παναγιώτης Αβρίθης: Οι δηλώσεις της Ι. Ρούφα δείχνουν άνθρωπο εμποτισμένο από μίσος

Παναγιώτης Αβρίθης: Οι δηλώσεις της Ι. Ρούφα δείχνουν άνθρωπο εμποτισμένο από μίσος

Δήλωση Αντιδημάρχου Παναγιώτη Αβρίθη

Διαβάζοντας κάποιος τις τελευταίες δηλώσεις της κας Ρούφα, σχετικά με την δήθεν ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας και περί συμφωνιών (deal τα ονομάζει η ίδια) με συγκεκριμένα εργολαβικά συμφέροντα, απορεί αν αυτά που λέει είναι συμβατά με την λογική και την πραγματικότητα.

Δείχνουν οι δηλώσεις της άνθρωπο εμποτισμένο από μίσος, που θεωρεί τον εαυτό της ως τον μεγάλο πολιτικό παράγοντα του τόπου, που ο νους της συλλαμβάνει όλους τους μικροπολιτικούς απατεώνες, ενώ κατά βάθος την πονά ότι της πήραν το ποτήρι το νερό (δηλαδή τη δημαρχία) μέσα από τα χέρια της.

Επειδή δεν μπορεί ακόμα να χωνέψει ότι πολιτικά και εκλογικά έχασε από τους νέους, μετέρχεται παράλογες λογικές.

Δεν διστάζει μάλιστα να μπει και στα νερά του κοινού ποινικού δικαίου, όταν ισχυρίζεται πως μία ομάδα πέντε ανθρώπων, ως πρωτεργάτες-διεκπεραιωτές, πρωτοκλασάτα μέλη της δημοτικής αρχής, έλαβαν απόφαση για την ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας σε συμφωνία με συγκεκριμένο εργολάβο.

Τώρα κάνει νέα άλματα λογικής, μιλώντας για deal (κατά την έκφρασή της) στην Υπηρεσία Καθαριότητας και απόκρυψη έγκρισης του ΥΠΕΣ για την έναρξη της διαδικασίας πρόσληψης των εποχικά εργαζόμενων.

Η δήλωση αυτή ξεπερνά κάθε όριο και δεν μπορεί κανείς, από όποια θέση και αν βρίσκεται, να σπιλώνει ανθρώπους.

Αν προσπαθήσει κάποιος να καταλάβει τι θέλει να πει, παραλογίζεται με τις συκοφαντίες της.

Ότι δήθεν η δημοτική αρχή απεμπολεί τον δημόσιο χαρακτήρα της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Ειδικά όταν όλοι οι δημότες γνωρίζουν πως πριν λίγες μέρες αυτή η δημοτική αρχή αγόρασε και παρέλαβε τέσσερα καινούργια απορριμματοφόρα, περιμένει άλλα τρία μέχρι του χρόνου, ενώ χρηματοδοτεί την προμήθεια και άλλων αναγκαίων οχημάτων για τον εκσυγχρονισμό του στόλου.

Προφανώς παραλογίζεται η ίδια η κυρία αυτή όταν καταγγέλλει δήθεν προσπάθεια ιδιωτικοποίησης σε συμφωνία με εργολάβο, που δεν κατονομάζει βέβαια αφού δεν υπάρχει, την ώρα που η δημοτική αρχή, πιέζοντας με κάθε πρόσφορο τρόπο την κυβέρνηση, πέτυχε φέτος την ταχύτερη έγκριση, έστω κατά μία εβδομάδα, για την πρόσληψη των υπαλλήλων.

Βέβαια δεν απαντά στο κύριο ερώτημα, αν θέλει ή όχι το νησί μας καθαρό.

Αν αυτό έχει το δικαίωμα να το κρίνει ο τελικός αποδέκτης των υπηρεσιών της καθαριότητας, που δεν είναι άλλος από τον απλό πολίτη.

Όταν λοιπόν αυτός δεν είναι ικανοποιημένος από την υπηρεσία αυτή, και είναι γεγονός πανθομολογούμενο ότι η υπηρεσία έχει προβλήματα, με κάποιο τρόπο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Η δημοτική αρχή λοιπόν τι κάνει προς αυτή την κατεύθυνση; Κάνει το αυτονόητο.

Κρίνει σκόπιμο να εκμισθώσει οχήματα καθαριότητας τα οποία θα λειτουργούν κάτω από τις οδηγίες και τους κανόνες της, προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός της υπηρεσίας αυτής, ποιοτικές υπηρεσίες στον πολίτη.

Μπλέκει τα πράγματα η κα Ρούφα, διότι είναι άλλο η σύμβαση έργου και άλλο η μίσθωση οχημάτων μετά η άνευ οδηγού.

ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.

Αν δεν το έχει καταλάβει η κυρία Ρούφα τότε εν μέρει την κατανοώ.

Αν το έχει όμως αντιληφθεί, που προσωπικά πιστεύω ότι το έχει αντιληφθεί, τότε εγκληματεί.

Και εγκληματεί χυδαία διότι έχει το θράσος να πυροδοτεί το πολιτικό κλίμα, μιλώντας για συμφωνίες (deal λέει) με συγκεκριμένους εργολάβους, όταν είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως ο διαγωνισμός είναι δημόσιος και γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, δίχως φυσική παρουσία των ενδιαφερομένων, αναρτημένος στο διαδίκτυο επί ένα μήνα.

Για αυτά βέβαια θα λογοδοτήσει και αλλού.

Διότι τέτοιες δηλώσεις δεν ανάγονται στην μορφή της ακραίας πολιτικής δήλωσης αλλά στην μορφή της δήλωσης με ποινικό περιεχόμενο.

Δεν έχει το δικαίωμα να σπιλώνει και να κατασυκοφαντεί ανθρώπους τους οποίους ο λαός της Κω εξέλεξε και οι οποίοι θεσμικά, με διαφανείς διαδικασίες, αποφάσισαν για το καλό και το συμφέρον του Κωακού λαού.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.  

ADVERTORIALS