Γ. Παππάς: Στο Υπουργείο Υγείας για τους εμβολιασμούς και τα θέματα υγείας των νησιών

Γ. Παππάς: Στο Υπουργείο Υγείας για τους εμβολιασμούς και τα θέματα υγείας των νησιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΠΑ

Στο Υπουργείο Υγείας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς για τους εμβολιασμούς και τα θέματα υγείας των νησιών.

Στην σύσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη συζητήθηκε η εξέλιξη των εμβολιασμών στη Ρόδο, την Κω και την Κάλυμνο. Προκειμένου να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, όπως είχαμε ανακοινώσει, λειτουργούν πλέον 11 εμβολιαστικά κέντρα μαζί με το εμβολιαστικό κέντρο της Έμπωνας που ξεκίνησε ξανά από σήμερα η πλατφόρμα. Αύριο θα μεταβεί στο νησί της Ρόδου ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Χρ. Ροϊλός προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργίας τουλάχιστον εφτά νέων εμβολιαστικών γραμμών καθώς και άλλων δυνατοτήτων. Σήμερα υπεγράφη από τον κ. Ροϊλό η πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού για τα νοσοκομεία Ρόδου, Κω και Καλύμνου ώστε να συμμετέχουν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Ο κ. Παππάς ζήτησε να ανοίξουν επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές Johnson &Jonhson σε Ρόδο,Κω και Κάλυμνο διότι ως μονοδοσικό εμβόλιο προτιμάται και θα καλύψει μεγάλο μέρος του πληθυσμού πιο άμεσα. Στην Κω θα λειτουργήσει από Δευτέρα το εμβολιαστικό κέντρο στην Αντιμάχεια, με προοπτική να προστεθούν επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές.

Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα που δίνεται μέσω της νέας πλατφόρμας να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικά πολυιατρεία και διαγνωστικά. Ήδη η κλινική Euromedica στη Ρόδο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο και ο κ. Παππάς με τη σειρά του καλεί πολυιατρεία και διαγνωστικά κέντρα να συμμετέχουν στην πλατφόρμα.

Έγινε επιπρόσθετα εκτενής αναφορά στο πρόβλημα που έχει προκύψει από την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Ρόδου και την αδυναμία να πραγματοποιηθούν τακτικά χειρουργεία. Έπειτα από επικοινωνία του βουλευτή κ. Γιάννη Παππά με τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ, ο διοικητής δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα διοριστεί στο ΓΝΡ μία νέα αναισθησιολόγος.

Τέλος, όσον αφορά τα selftests για το νησί του Καστελλορίζου έχει ήδη προγραμματιστεί η προμήθεια τους την Παρασκευή για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και στη συνέχεια μέχρι το τέλος του μήνα στους δικαιούχους μέσω του φαρμακείου του νησιού.

ADVERTORIALS