Αναλυτικά στοιχεία για το πώς προχωράει ο εμβολιασμός στα νησιά έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Τα στοιχεία ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης στο πλαίσιο της συζήτησης επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής για τον Τουρισμό. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έστειλε μήνυμα στους δημάρχους και παράγοντες των νησιών να μην διαφημίζονται ως covid free γιατί είναι «παγίδα».
Όπως είπε ο κ. Βρούτσης σε είκοσι νησιά μικρά, ανάμεσά τους η Θηρασιά, το Αγαθονήσι, η Θύμαινα, οι Αρκοί, οι Αντίπαξοι, το Μαράθι, το Καστελόριζο, έχει γίνει πλήρως εμβολιασμός.
Σε εξέλιξη και σε ολοκλήρωση της επόμενης εβδομάδος βρίσκεται ο εμβολιασμός σε οκτώ νησιά, ανάμεσά τους τα Αντικύθηρα, η Ψέριμος, ηΝίσυρος, ο Άγιος Ευστράτιος.
Σε έξι νησιά, ανάμεσά τους η Φολέγανδρος, η Κίμωλος, η Ανάφη, η Σίκινος, η Δονούσα, Αμμουλιανή, ενώ έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος εμβολιασμός, η δεύτερη δόση ολοκληρώνεται την 3η Μαΐου 2021.
Σε τέσσερα νησιά, στην Ελαφόνησο, στο Κουφονήσι, στη Σχοινούσα, στην Ηρακλειά, έχει γίνει ο πρώτος εμβολιασμός και ολοκληρώνεται η δεύτερη δόση στις 10 Μαΐου 2021.
Σε δεκαεννιά νησιά, όπως η Πάτμος, η Ιθάκη, η Σαμοθράκη, η Σίφνος, η Κέα, οι Παξοί, η Ίος, η Ύδρα, η Αμοργός, η Κύθνος, η Σέριφος, η Αστυπαλιά, η Αντίπαρος, το Αγκίστρι, η Κάσος, ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός για κατοίκους μέχρι εξήντα ετώνκαι ο εμβολιασμός του συνόλου των κατοίκων θα ολοκληρωθεί στις 10 Μαΐου 2021.
Σε τρία νησιά, στον Πόρο, στις Σπέτσες και τα Κύθηρα, ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός για κατοίκους μέχρι εξήντα ετών και μέχρι 24 Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί στο σύνολο των κατοίκων αυτών των νησιών.
Και σε οκτώ νησιά, στην Άνδρο, στην Τήνο, στην Ικαρία, στη Λέρο, στην Κάρπαθο, στη Σκιάθο, στη Σκόπελο και στη Μήλο, ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες καθολικού εμβολιασμού και θα ολοκληρωθούν 31 Μαΐου 2021.
Tό Πρόγραμμα ἑορτασμοῦ τῆς Ἀνακομιδῆς Ἱεροῦ Λειψάνου Ἁγίου Γεωργίου τοῦ Τροπαιοφόρου στόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Γεωργίου Νέας Ἁλικαρνασσοῦ πόλεως Κῶ.
Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο ΔΙΙΚ η τελετή αγιασμού για τον τέταρτο κύκλο του μεταπτυχιακού προγράμματος που υλοποιεί ο Δήμος Κω με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Σε προκήρυξη εκλογών και σύγκληση Έκτακτης Γενικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης προχωρά το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου
Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε ο Κοσμήτορας και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Κω – Σημαντικές συναντήσεις και παρεμβάσεις για ζητήματα της Κω και της Νισύρου κατά την τριήμερη παραμονή του στο νησί.
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας