Κίνημα Αλλαγής ΒΣΔ Δωδεκανήσου: Εξαίρεση γονέων, πληττόμενων ελεύθερων επαγγελματιών από τη μείωση φοιτητικού ενοικίου

Κίνημα Αλλαγής ΒΣΔ Δωδεκανήσου: Εξαίρεση γονέων, πληττόμενων ελεύθερων επαγγελματιών από τη μείωση φοιτητικού ενοικίου

Νομαρχιακή Επιτροπή Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Δελτίο τύπου

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Εξαίρεση γονέων, πληττόμενων ελεύθερων επαγγελματιών από τη μείωση φοιτητικού ενοικίου

Ενδεικτική της προχειρότητας με την οποία η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει την κατάσταση που βιώνουμε ήδη από το Μάρτιο του 2020, είναι και η άδικη εξαίρεση γονέων, πληττόμενων ελεύθερων επαγγελματιών από τη μείωση φοιτητικού ενοικίου.  Ενώ τους έχει εντάξει σε άλλες σχετικές ρυθμίσεις, για τη μείωση ενοικίου των φοιτητών που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους δεν γίνεται καμία αναφορά! Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι αυτοί εδώ και μήνες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λογω σοβαρή μείωσηςτωνεισοδημάτων τους ( σε κάποιες περιπτώσεις είναι μηδενικά) από τις κλειστές επιχειρήσεις για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών.

Ειδικά στα νησιά μας, όπου σχεδόν το σύνολο των φοιτητών ζουν μακριά από τις οικογένειες τους, ηαδιαφορίας της κυβέρνησης έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει βρει ακόμη το “βηματισμό” της. Θεσπίζει νόμους με σκοπό την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, αποκλείοντας αρκετούς συμπολίτες μας, ενώ παράλληλα στελέχη της επιμένουν να εξαγγέλλουν παρεμβάσεις και μεγαλεπήβολα προγράμματα που στην πράξη απευθύνονται σε λίγους και ορισμένους.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, πόσο μάλλον οι εκλεγμένοι Δωδεκανήσιοι, οφείλουν να λαμβάνουν πρωτοβουλίεςώστε σε κάθε νομοθετική ρύθμιση να συμπεριλαμβάνεται μέριμνα και την «υπόλοιπη» Ελλάδα.

Υπάρχουν και εκεί Έλληνες.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Βορείου συγκροτήματος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ADVERTORIALS