ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ: Χωρίς χρηματοδοτική στήριξη η πλειοψηφία των μικρομεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων των νησιών μας από το πρόγραμμα «ΝΗΣΙΔΑ»

ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ: Χωρίς χρηματοδοτική στήριξη η πλειοψηφία των μικρομεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων των νησιών μας από το πρόγραμμα «ΝΗΣΙΔΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΩ

Χωρίς χρηματοδοτική στήριξη η πλειοψηφία των μικρομεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων των νησιών μας από το πρόγραμμα «ΝΗΣΙΔΑ»

 

Μόνο απογοήτευση και αγανάκτηση για τους χιλιάδες συμπατριώτες μας επαγγελματίες, ιδιαίτερα της εστίασης και του τουριστικού τομέα, επιφύλασσε η πρόσφατη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων για το πρόγραμμα ΝΗΣΙδΑ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ένα τεράστιο ποσοστό επιχειρηματιών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, μένουν εκτός χρηματοδότησης.

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αφήσει χωρίς την απαραίτητη επαρκή στήριξη εργαζόμενους και επιχειρηματίες του τουρισμού και της εστίασης, το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούσε και έπρεπε να αποτελέσει μια ανάσα.

Δυστυχώς όμως οι διατιθέμενοι πόροι και ο σχεδιασμός της Περιφέρειας δεν ήταν αρκετοί για να ικανοποιήσουν το σύνολο των πληττόμενων μικρομεσαίων οικογενειακών επιχειρηματιών του τόπου μας.

Μπορεί ο κ. Περιφερειάρχης να δηλώνει με αυταρέσκεια την ικανοποίησή του, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για το μεγάλο ποσοστό των επιχειρηματιών που έμειναν χωρίς στήριξη.

Επειδή πρόκειται για πληττόμενες μικρές και ως επί το πλείστον οικογενειακές επιχειρήσεις, θύματα όχι μόνο της πανδημίας αλλά και της σκληρά νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που τους αντιμετωπίζει ως "αόρατους", εάν θέλει πραγματικά να βοηθήσει η Περιφέρεια, πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην εξεύρεση νέων οικονομικών πόρων και στον ανασχεδιασμό του προγράμματος.

Παράλληλα, είναι επιτακτική ανάγκη να εξαντληθούν οι τρόποι ώστε τυχόν ενστάσεις των επιχειρηματιών να γίνουν δεκτές ακόμα και εάν πρέπει να τροποποιηθούν τυχόν κριτήρια που άφησαν χωρίς χρηματοδοτική στήριξη χιλιάδες επιχειρήσεις.

Στο άνοιγμα της οικονομίας πρέπει όλες οι μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις του τόπου μας και των νησιών μας να έχουν κάθε απαραίτητη στήριξη.


ADVERTORIALS