Δαυίδ Γερασκλής : Δυστυχώς για τον κ.Νικηταρά υπάρχουν στοιχεία και μπορούν να γίνουν συγκρίσεις

Δαυίδ Γερασκλής : Δυστυχώς για τον κ.Νικηταρά υπάρχουν στοιχεία και μπορούν να γίνουν συγκρίσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

‘’ Δαυίδ Γερασκλής : ‘’ Δυστυχώς για τον κ.Νικηταρά υπάρχουν στοιχεία και μπορούν να γίνουν συγκρίσεις.’’

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023 έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Αναγκάζομαι να απαντήσω στο δελτίο τύπου του κ. Νικηταρά, που ούτε λίγο ούτε πολύ εμφανίζεται ως το ‘’ νέο’’ που για πρώτη φορά ενισχύει με απορριμματοφόρα το Δήμο Κω.

Στην πραγματικότητα, η μικρή ομάδα που διοικεί σήμερα το Δήμο, δεν είναι το νέο αλλά το πιο βαθύ παρελθόν. Είχε την ευθύνη διοίκησης του Δήμου και την περίοδο 2011-2014 με τον κ.Νικηταρά πρωταγωνιστή.

Η προσπάθεια μηδενισμού του έργου της δημοτικής αρχής Κυρίτση, πέφτει στο κενό.

Δυστυχώς για τον κ.Νικηταρά θα υπάρχουν πάντα στοιχεία και μπορούν να γίνουν συγκρίσεις.

Η δημοτική αρχή της Δύναμης Αλλαγής τις δύο περιόδους διοίκησης της ενίσχυσε το Δήμο και ειδικά τη διεύθυνση περιβάλλοντος, συνολικά με:

-8 απορριμματοφόρα. Τα τρία απορριμματοφόρα προήλθαν από την σύμβαση με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και το τρίτο παραχωρήθηκε στο Δήμο Κω λόγω των υψηλών επιδόσεων του στον τομέα της ανακύκλωσης. Η ανακύκλωση στην Κω επέστρεψε ξανά το 2015.

-Ανοικτό φορτηγό για ογκώδη αντικείμενα.

-Πολυμηχάνημα τύπου RAM με εξαρτήσεις σαρώθρου για την καθαριότητα οδών, κλαδέματος για τις άκρες των δρόμων και καθαρισμού παραλιών.

-Φορτωτή τύπου CAT 950.

-Φορτηγό με γερανό (τύπου «παπαγάλου»).

-Όχημα για τη ανάγκες της πολιτικής προστασίας (πυροσβεστικό, άντλησης υδάτων σε περιπτώσεις πλημμύρας και πλύσης δρόμων).

Παράλληλα υλοποιήθηκε πρόγραμμα συντήρησης των ήδη υφιστάμενων μηχανημάτων με αποτέλεσμα την αύξηση της διαθεσιμότητας τους (ενδεικτικά αναφέρεται μόνο ο φορτωτής JCB που από το 2010 μέχρι και το 2015 βρισκόταν εγκαταλελειμμένος σε αυλή συνεργείου).

Θα πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι η δημοτική αρχή του Γιώργου Κυρίτση εγκατέστησε και έθεσε σε λειτουργία το μηχάνημα παραγωγής ασφαλτομίγματος στο εργοτάξιο της Αντιμάχειας. Χάρη σε αυτό μπορούν να γίνουν πλέον ασφαλτοστρώσεις.

Είναι βέβαιο ότι κάναμε και λάθη, υπήρξαν καθυστερήσεις σε πολλά ζητήματα για τα οποία έπρεπε να κινηθούμε πιο γρήγορα. Και απαιτεί γενναιότητα να ομολογείς τα λάθη σου, εκτός βέβαια αν είναι κανείς αλάθητος όπως είναι η μικρή ομάδα που διοικεί σήμερα το Δήμο.

Ο κ.Νικηταράς δεν μπορεί να μιλάει για εγκατάλειψη, παρέλαβε έναν οικονομικά ισχυρό δήμο όταν ο ίδιος τον είχε παραδώσει στα όρια της χρεοκοπίας και της επιτήρησης.

Παρέλαβε ένα Δήμο στον οποίο είχαν υλοποιηθεί 170 έργα αλλά και έτοιμα προς δημοπράτηση και υλοποίηση έργα. Αυτός να δούμε τι θα έχει να παρουσιάσει ως απολογισμό.

Δεν είναι τυχαίο ότι δύο χρόνια ως Δήμαρχος δεν έχει κάνει έναν απολογισμό.

Η διαφορά είναι ότι ο Γιώργος Κυρίτσης ήταν Δήμαρχος ενώ ο κ.Νικηταράς είναι απλά ‘’μπροστινός’’.

Η Κως όμως θέλει Δήμαρχο. Θέλει ένα Νέο Σχέδιο, μια Νέα Συμφωνία για το Μέλλον. Η σημερινή δημοτική αρχή δεν είχε , δεν έχει και δεν πρόκειται να αποκτήσει ποτέ σχέδιο.

Καιρός είναι από εδώ και πέρα να μιλάμε για το Νέο Σχέδιο για την Κω, να μιλάμε για το Μέλλον.’’

ADVERTORIALS