ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Η μεγάλη ευκαιρία για τη Ρόδο και την Κω να αποκτήσουν νέες και σύγχρονες εγκαταστάσεις για να στεγαστούν τα Δικαστήρια και το Κτηματολόγιο

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Η μεγάλη ευκαιρία για τη Ρόδο και την Κω να αποκτήσουν νέες και σύγχρονες εγκαταστάσεις για να στεγαστούν τα Δικαστήρια και το Κτηματολόγιο

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η μεγάλη ευκαιρία για τη Ρόδο και την Κω να αποκτήσουν νέες και σύγχρονες εγκαταστάσεις για να στεγαστούν τα Δικαστήρια και το Κτηματολόγιο» - Τηλεδιάσκεψη των αρμόδιων φορέων με τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Νέα συνάντηση πραγματοποίησε ο Μάνος Κόνσολας με τον Υπουργό Διακιοσύνης, κ. Κώστα Τσιάρα και τον Γενικό Γραμματέα Δικαιοσύνης και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, κ. Πάνο Αλεξανδρή, με αντικείμενο την κατασκευή νέου Δικαστικού Μεγάρου σε Ρόδο και Κω και τη συστέγαση των κτηματολογικών γραφείων Ρόδου και Κω.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τους αρμόδιους φορείς, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, εκπροσώπους της ΑυτοδιοίκησηςΑ΄ κα Β΄ βαθμού καθώς και των Δικαστικών Αρχών, με αντικείμενο τη δημιουργία νέων διοικητικών κέντρων σε Ρόδο και Κω που θα στεγάσουν τα Δικαστήρια και το Κτηματολόγιο.

Ο Μάνος Κόνσολας έχει προτείνει την ένταξη των δύο αυτών έργων στα ΣΔΙΤ, επισημαίνοντας ότι το πλεονέκτημα αυτής της πρότασης είναι ότι δεν απαιτείται άμεση εκταμίευση δημόσιων πόρων για την αποπληρωμή του έργου. Η αποπληρωμή γίνεται σταδιακά σε βάθος χρόνου, ενώ προβλέπεται η πληρωμή μόνο μετά την παράδοση του έργου σε λειτουργία, γεγονός που συνεπάγεται ισχυρό κίνητρο τήρησης του χρονοδιαγράμματος.

Προϋπόθεση για να γίνει ένταξη των δύο αυτών έργων στα ΣΔΙΤ, όπως την έχει θέσει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ.Τσιάρας στη συνάντησή του με το Βουλευτή Δωδεκανήσου, είναι η παραχώρηση και εξεύρεση ακινήτων σε Ρόδο και Κω.Για αυτό, άλλωστε, θα πραγματοποιηθεί και η τηλεδιάσκεψη.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Διϋπουργική Επιτροπή που εγκρίνει τα έργα ΣΔΙΤ, αποφάσισε την ένταξη έργων κατασκευής επτά (7) νέων δικαστικών μεγάρων και την ανακατασκευή άλλων πέντε (5).

Σε δήλωσή του, ο κ.Κόνσολας τονίζει:

«Ο κ.Τσιάρας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή αυτή την πρόταση. Είναι πιστεύω μια μεγάλη ευκαιρία για τη Ρόδο και την Κω να αποκτήσουν δύο νέα και σύγχρονα δικαστικά μέγαρα τα οποία θα στεγάσουν δικαστήρια και κτηματολόγιο.

Προϋπόθεση είναι να βρεθούν τα ακίνητα στα οποία θα ανεγερθούν τα δύο αυτά σύγχρονα κτιριακά συγκροτήματα, προκειμένου στη συνέχεια το Υπουργείο Δικαιοσύνης να υποβάλλει την πρόταση και τις μελέτες για την ένταξη χρηματοδότησης στα ΣΔΙΤ».

Manos Konsolas_Tsiaras Kostas_copy_1600x1200.jpg

Manos Konsolas_Panos Alexandris_copy_1600x1200.jpg

ADVERTORIALS