Πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για απλές και άμεσες διαδικασίες για την παραχώρηση παραλιών και μείωση των μισθωμάτων λόγω της πανδημίας

Πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για απλές και άμεσες διαδικασίες για την παραχώρηση παραλιών και μείωση των μισθωμάτων λόγω της πανδημίας

Πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για απλές και άμεσες διαδικασίες για την παραχώρηση παραλιών και μείωση των μισθωμάτων λόγω της πανδημίας

«Nα απλοποιηθούν οι διαδικασίες για την παραχώρηση και εκμετάλλευση παραλιών και να μειωθούν και φέτος τα μισθώματα κατά 60%», ζητά με πρωτοβουλία που ανέλαβε καταθέτοντας ερώτηση σε τρεις Υπουργούς, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ.Μάνος Κόνσολας.

Τονίζει ότι το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου επιβάλλει τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην εκμετάλλευση παραλιών και ζητά την έγκαιρη υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης. Με αυτό τον τρόπο θα απλοποιηθούν οι σχετικές διαδικασίες με την προσκόμιση μόνο των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκειμένου να υπογραφούν και να προχωρήσουν γρήγορα οι συμβάσεις παραχώρησης για την εκμετάλλευση παραλιών, ειδικά για όσους ήταν εκμισθωτές και την περσινή χρονιά.

Ο κ.Κόνσολας, παράλληλα με τη μείωση των μισθωμάτων κατά 60%, ζητά,επίσης, να δοθεί η δυνατότητα αύξησης της παραχωρούμενης έκτασης σε ποσοστό μέχρι 50%, εφόσον είναι εφικτό και τηρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ.Κόνσολα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Οικονομικών

Κύριο Υπουργό Εσωτερικών

Κύριο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ: «Απλοποίηση των διαδικασιών και μείωση των μισθωμάτων για την παραχώρηση παραλιών»

Κύριοι Υπουργοί,

Το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου επιβάλλει την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην εκμετάλλευση παραλιών.

Η κυβέρνηση δείχνοντας αυξημένα αντανακλαστικά, λόγω της πανδημίας, προχώρησε πέρυσι το Μάιο σε έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος με την οποία προβλεπόταν μείωση κατά 60% του μισθώματος για την εκμετάλλευση παραλιών.

Ταυτόχρονα απλοποιούνταν οι διαδικασίες με την προσκόμιση μόνο των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκειμένου να υπογραφούν και να προχωρήσουν γρήγορα οι συμβάσεις παραχώρησης για την εκμετάλλευση παραλιών, ειδικά για όσους ήταν εκμισθωτές και την περσινή χρονιά.

Με δεδομένο ότι οι συνθήκες δεν έχουν μεταβληθεί, επιβάλλεται άμεσα και εγκαίρως η έκδοση ανάλογης ΚΥΑ και για εφέτος.

Ταυτόχρονα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα αύξησης της παραχωρούμενης έκτασης σε ποσοστό μέχρι 50%, εφόσον είναι εφικτό και τηρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται οι Κύριοι Υπουργοί

1.Εάν προτίθενται να συνυπογράψουν άμεσα υπουργική απόφαση για την απλοποίηση των διαδικασιών παραχώρησης και εκμετάλλευσης παραλιών με μείωση κατά 60% του μισθώματος, όπως έγινε και το 2020.

2.Εάν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει τη δυνατότητα αύξησης της παραχωρούμενης έκτασης σε ποσοστό μέχρι 50% εφόσον αυτό είναι εφικτό και συντρέχουν οι προϋποθέσεις.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

ADVERTORIALS