Πρόταση προς την Οικονομική Επιτροπή από την Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου, για την αγορά rapid tests προκειμένου να γίνονται έλεγχοι σε όλους τους εισερχομένους από τις πύλες εισόδου σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Πρόταση προς την Οικονομική Επιτροπή από την Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου, για την αγορά rapid tests προκειμένου να γίνονται έλεγχοι σε όλους τους εισερχομένους από τις πύλες εισόδου σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες
Πρόταση προς την Οικονομική Επιτροπή
 
Πρόταση για την αγορά  rapid tests προκειμένου να γίνονται έλεγχοι σε όλους τους εισερχομένους  από τις πύλες εισόδου  σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, καταθέτει προς την Οικονομική Επιτροπή, η παράταξη Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου.Tην πρόταση καταθέτουν τα μέλη της παράταξης και περιφερειακοί σύμβουλοι κύριοι  Μηνάς Λυριστής και Παναγιώτης Κουνάκης. 
 
Με τον τρόπο αυτό  όπως επισημαίνεται, θα δημιουργηθεί μια σημαντική βάση δεδομένων, θα παρακολουθείται η εξέλιξη της πανδημίας και  τα  κρούσματα θα απομονώνονται το συντομότερο δυνατό. 
 
Η πρόταση προς την Οικονομική Επιτροπή έχει ως εξής:
 
Η υγειονομική κρίση που ταλανίζει τα νησιά μας, έχει δημιουργήσει αμφιβολία στους νησιώτες αλλά και δυσκολία στους διαχειριστές της κατάστασης. 
 
Αντιλαμβανόμαστε  τις προσπάθειες που έχουν γίνει από όλες τις πλευρές προκειμένου να καλυφθούν κενά υγειονομικού προσωπικού, υλικού, αλλά και για  τη διαχείριση της κρίσης. 
 
Ειδικά στο τελευταίο σημείο, αξίζει να σημειωθεί πως τις περισσότερες φορές από την παράταξη μας υπάρχει σύμπνοια και σύγκλιση θέσεων,  προκειμένου  το κοινό καλό των νησιωτών να είναι πάνω από μικροκομματικές συμπεριφορές ή κομματικές βεντέτες.
 
Στο ίδιο πνεύμα συνεργασίας, προτείνεται η άμεση αγορά Rapid Tests σε ικανό αριθμό ούτως ώστε να μπορεί να καλυφθεί ο αριθμός εισερχόμενων από τις πύλες εισόδου των νησιών μας. 
 
Το μέτρο αυτό θα μπορεί να δημιουργήσει μια συμπαγή εικόνα Covid Free νησιών.Επιπλέον, αφενός δημιουργείται σημαντική βάση δεδομένων,  για να εξετάζει η επιτροπή των ειδικών σε πραγματικό χρόνο την πορεία της πανδημίας και αφετέρου να απομονώνονται το συντομότερο τα κρούσματα.
 
Αντίστοιχο μέτρο προτείνουν ήδη πολλοί Δήμοι (όπως για παράδειγμα ο Δήμος Μυκόνου μέσω του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά), όπως και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (Βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας).
 
Ο Δήμος Μυκόνου μάλιστα, αναφέρει πως καλύπτει από ίδια έσοδα τα τέστ, εφόσον  το ζήτημα είναι οικονομικό. 
 
Η τουριστική σεζόν πλησιάζει και οφείλουμε να διατηρήσουμε την  καλή φήμη των νησιών μας. 
 
Η συνεργασία με τους δήμους και τον ΕΟΔΥ πρέπει να  είναι αδιάλειπτη ,ενώ το ζήτημα του κόστους πρέπει να εξεταστεί με στόχο το μακροπρόθεσμο μέλλων των νησιών. 
 
Δεν μπορεί η κυβέρνηση να  επιδιώκει την καθιέρωση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους επισκέπτες  και στις πύλες εισόδου της χώρας να υπολειπόμαστε  σε ότι αφορά τους ελέγχους στους εισερχόμενους. 
 
Αναμένουμε σε παραπάνω κινήσεις σας.
ADVERTORIALS