Οι εργασίες που αναμένεται να γίνουν για την επέκταση του ποδηλατόδρομου στο Ψαλίδι, από το ξενοδοχείο “Sun Palace” έως το ξενοδοχείο “Δήμητρα”

Οι εργασίες που αναμένεται να γίνουν για την επέκταση του ποδηλατόδρομου στο Ψαλίδι, από το ξενοδοχείο “Sun Palace” έως το ξενοδοχείο “Δήμητρα”

Τη χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το ποσό των 1,5 εκ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) του έργου της επέκτασης του ποδηλατόδρομου, μήκους 4 km, από το ξενοδοχείο “Sun Palace” έως το ξενοδοχείο “Δήμητρα”, στο Ψαλίδι της Κω αποφάσισαν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, στη συνάντηση που είχαν στην Ρόδο, ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Η μελέτη η οποία έχει εκπονηθεί από το Δήμο Κω και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κω στις 11/5/2020 αναμένεται να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που δημιουργεί στο νέο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κω, μια σειρά έργων και παρεμβάσεων που η Περιφέρεια έχει δημοπρατήσει και άμεσα αναμένεται να συμβασιοποιήσει, ούτως ώστε, αμέσως μετά το έργο να ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για την υλοποίησή του.

Σύμφωνα με την υπάρχουσα μελέτη η οποία εκπονήθηκε από το Δήμο Κω αναμένεται να γίνουν οι παρακάτω παρεμβάσεις για την επέκταση του ποδηλατόδρομου στο Ψαλίδι.

Κατά μήκος της αριστερής πλευράς του ποδηλατοδρόμου προς τη θάλασσα θα κατασκευαστεί τοιχίο αντιστήριξης από σκυρόδεμα C20/25, μεταβαλλόμενου ύψους, προκειμένου να αναλάβει τις κατά τόπους υψομετρικές διαφορές, όπου αυτές υπάρχουν, ενώ κατά μήκος του ερείσματος της οδού θα κατασκευαστεί κρασπεδόρειθρο ύψους 15 εκ. προς τον ποδηλατόδρομο για τον διαχωρισμό του έγχρωμου σκυροδέματος με το κατάστρωμα της οδού.


Πιο αναλυτικά οι προβλεπόμενες εργασίες είναι οι εξής :


 Χάραξη ποδηλατοδρόμου και γενικές εκσκαφές.

 Εκρίζωση μεμονωμένων δένδρων σε συγκεκριμένα σημεία για τη διέλευση του ποδηλατοδρόμου και αντικατάστασή τους με νέα δένδρα σε παρακείμενο σημείο εκτός ποδηλατοδρόμου.


 Χωματουργικές εργασίες στην κοίτη ανάντη των ρεμάτων, για τη διαπλάτυνση των υφιστάμενων τεχνικών.

 Εργασίες ξυλοτύπων, όπλιση και σκυροδέτηση τεχνικών.

 Αρμοκοπή της ασφάλτου στα σημεία επαφής με τον ποδηλατόδρομο.

 Εκσκαφή τάφρων με μηχανικά μέσα για τη θεμελίωση του εσωτερικού τοιχίου, όπου απαιτείται και του εξωτερικού κρασπεδόρειθρου.


 Όπλιση και σκυροδέτηση τοιχίου και κρασπεδόρειθρου

 Επιχώματα κάτω από την επιφάνεια του ποδηλατοδρόμου

 Σκυροδέτηση με έγχρωμα σκυρόδεμα (πορφυρό) κατηγορίας C20/25 οπλισμένο με δομικό πλέγμα για την δημιουργία του ποδηλατοδρόμου.

 Διαγράμμιση του ποδηλατοδρόμου και τοποθέτηση σημάτων διπλής όψης με την κατάλληλη ένδειξη σύμφωνα με τον ΚΟΚ

 Τοποθέτηση οριοδεικτών σε όλο το μήκος του ποδηλατοδρόμου και από τις δύο πλευρές με φωτεινή ανακλαστική ένδειξη.

 Στα σημεία όπου υπάρχει είσοδος – έξοδος ξενοδοχείου, ο ποδηλατόδρομος θα κατασκευασθεί στο επίπεδο του δρόμου και με την κατάλληλη σήμανση για την ασφαλή διέλευση ποδηλάτων και οχημάτων.

ADVERTORIALS