Συνάντηση του Επάρχου με το προεδρείο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Κω - Νισύρου

Συνάντηση του Επάρχου με το προεδρείο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Κω - Νισύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΚΩ - ΝΙΣΥΡΟΥ

Η παιδεία αποτελεί κεντρικό πυλώνα στη διαμόρφωση χαρακτήρων και συμπεριφορών ,στους πολίτες του αύριο και στην πρόοδο της κοινωνίας εν γένει. Πάντοτε θα είμαστε δίπλα σε ζητήματα που αφορούν την προαγωγή της εκπαιδευτικής κοινότητας ώστε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης στα παιδιά μας.

Με γνώμονα τα άνωθεν, εχθές Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021, ο Έπαρχος Κω - Νισύρου υποδέχθηκε με χαρά στο γραφείο του, το προεδρείο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Κω - Νισύρου. Η συζήτηση κινήθηκε κυρίως γύρω από την τροποποίηση της ώρας αποχώρησης των παιδιών από τα νηπιαγωγεία, ιδιαιτέρως αυτών που συστεγάζονται με δημοτικά.

Δεδομένης της ιδιάζουσας, παρούσας, υγειονομικής κρίσης ο Έπαρχος συμπαραστέκεται στα όποια δίκαια αίτημα των διδασκόντων για διατήρηση του ωραρίου των νηπιαγωγείων ως είχε, με στόχο την αποφυγή συγχρωτισμού κατά την είσοδο και έξοδο των μαθητών από το σχολείο, ως μέτρο προστασίας και αποφυγής της διασποράς του ιού Sars Covid-19.

Επιπλέον, προτείνουμε, περαιτέρω πρόβλεψη, ώστε η εκπαιδευτική κοινότητα να υποβάλλεται συχνά σε τεστ, τόσο rapid όσο και μοριακά, προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία και η υγεία των παιδιών, πρωτίστως.

         

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

         

ADVERTORIALS