Δύναμη Αλλαγής: Μεταπτυχιακά τμήματα στην Κω επί πληρωμή...μία ακόμα αρλούμπα μιας ανύπαρκτης δημοτικής αρχής

Δύναμη Αλλαγής: Μεταπτυχιακά τμήματα στην Κω επί πληρωμή...μία ακόμα αρλούμπα μιας ανύπαρκτης δημοτικής αρχής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ - ΚΩΣ 2023

‘’ Μεταπτυχιακά τμήματα στην Κω επί πληρωμή...μία ακόμα αρλούμπα μιας ανύπαρκτης δημοτικής αρχής.

Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023 εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

‘’ Η Κως αξίζει καλύτερης τύχης, δεν ανέχεται το ρόλο του ‘’χρήσιμου ηλίθιου’’ στον οποίο την έχει υποβιβάσει η σημερινή μικρή ομάδα που διαχειρίζεται το Δήμο.

Το ρόλο του ‘’χρήσιμου ηλίθιου΄΄ τον είδαμε να εξελίσσεται στο μεταναστευτικό με την επέκταση του hot spot, στην παραχώρηση της περιουσίας του Δήμου αλλά και των κυριαρχικών του δικαιωμάτων στη διαχείριση των απορριμμάτων σε μια νέα ανώνυμη εταιρεία και τώρα τον βλέπουμε στο υποτιθέμενο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που θα ‘’έρθει’’ στην Κω.

Η Δύναμη Αλλαγής-ΚΩΣ 2023 έχει ξεκάθαρες θέσεις:

1ον) Είμαστε στα Δωδεκάνησα, φυσικός μας εταίρος είναι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και όχι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο οποίο ο κ.Νικηταράς θέλει να δίνει 100.000 ευρώ κάθε χρόνο και όχι μόνο.

2ον) Δεν πρόκειται για ίδρυση σχολής που βάζει την Κω στο χάρτη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Προγράμματα μεταπτυχιακά λειτουργούν εκατοντάδες σε όλη την Ελλάδα, ανοίγουν και κλείνουν.

3ον) Κανείς Δήμος δεν πληρώνει Πανεπιστήμια για να φιλοξενεί μεταπτυχιακά προγράμματα 40 ατόμων. Στη Ρόδο λειτουργούν δεκάδες μεταπτυχιακά τμήματα χωρίς ο Δήμος να δώσει ούτε ένα ευρώ. Το ποιος είναι ο ‘’χρήσιμος ηλίθιος’’ το καταλαβαίνουν πλέον όλοι.

4ον) Δεν υπάρχει ούτε απόφαση ούτε πρόταση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου αυτή τη στιγμή αλλά ούτε και απόφαση του ΠΑΔΑ για το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό τμήμα.

5ον) Η λειτουργία ενός τμήματος σημαίνει τεχνικές υπηρεσίες και υποστήριξη, διοικητικό προσωπικό, καθηγητές...εδώ δεν υπάρχει τίποτα από όλα αυτά.

6ον) Τα μεταπτυχιακά τμήματα γίνονται πλέον διαδικτυακά...είναι δυνατόν να δίνει ο Δήμος τόσα χρήματα για να γίνονται διαδικτυακά και εξ αποστάσεως τα μεταπτυχιακά και να είναι κατ΄ ευφημισμόν η έδρα τους στην Κω;

7ον) Με το νέο νόμο θα υπάρχει αξιολόγηση για τη λειτουργία όλων των τμημάτων και των μεταπτυχιακών. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αξιολογηθούν αρνητικά και να ανασταλεί η λειτουργία τους.

Όλα αυτά τα ερωτήματα ζητούν απάντηση

Είναι φανερό ότι ο κ.Νικηταράς, που παριστάνει το Δήμαρχο, πάει για τη...φωτογραφία. Για μία ακόμα φορά κάποιοι τον χρησιμοποίησαν, του έφεραν έτοιμη αυτή την πρόταση και το λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι πολίτες.

Ο κ.Νικηταράς συγκαλεί την Επιτροπή Διαβούλευσης για να υφαρπάξει μια απόφαση για κάτι που είναι κυριολεκτικά στον αέρα αλλά και για να επιβαρύνει οικονομικά το Δήμο.

Οφείλει να καλέσει την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ.Βιτσιλάκη στην Επιτροπή Διαβούλευσης αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ενημερωθούν όλοι για την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Από εκεί και πέρα, η ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023 μιλάει πάντα με προτάσεις.

1ον) Ο Δήμος Κω δεν μπορεί να πληρώνει 100.000 και πλέον ευρώ κάθε χρόνο για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Δ.Αττικής που στα ΄΄χαρτιά’’ θα έχει έδρα την Κω.

2ον) Η Κως χρειάζεται μία μόνιμη σχολή τετραετούς φοίτησης και φυσικός μας σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια είναι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με αυτούς πρέπει να συνεργαστούμε.

3ον) Να κληθεί η πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Δημοτικό Συμβούλιο για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί μια πρόταση, για να εξετάσουμε όλα τα δεδομένα και στη συνέχεια η πρόταση αυτή να κατατεθεί για έγκριση από την Ανεξάρτητη Αρχή του Υπουργείου Παιδείας, όπως προβλέπει ο νόμος.

 

 

 

 

ADVERTORIALS