Κοινοβουλευτικές Αναφορές του Βασίλη Α. Υψηλάντη

Κοινοβουλευτικές Αναφορές του Βασίλη Α. Υψηλάντη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΥΨΗΛΑΝΤΗ

Με τρεις Κοινοβουλευτικές Αναφορές ο Βασίλης Α. Υψηλάντη ζητά θεσμοθέτηση αποζημίωσης των αγροτών από ζημιές που προκαλούν τα ελάφια, ενίσχυσητων παραγωγών εσπεριδοειδών της Καλύμνου και μέτρα υπέρ των Κυνηγών της Δωδεκανήσου

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, κατέθεσε τρεις Κοινοβουλευτικές Αναφορές προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων κ. Σ. Λιβανό, και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκα.

Η πρώτη Αναφορά, βασίζεται στην επιστολή των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Κατταβιάς Ρόδου κ. Νικολάου Ζαννετάκη και της Απολακκιάς κ. Τσαμπίκου Καραγιάννηκαι σχετίζεται με την ανάγκη πρόβλεψης αποζημίωσης των αγροτών της Ρόδου από τις καταστροφές που προκαλούν στις καλλιέργειες ταελάφια.

Η δεύτερη, βασίζεται σε σχετική επιστολή του κ. Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Πρωτογενή Τομέα &Γαστρονομίας κ. Φιλήμονα Ζανεττίδη και αφορά την ανάγκη ενίσχυσης των παραγωγών εσπεριδοειδών της Καλύμνου.

Τέλος με την τρίτη Αναφορά του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου προωθεί στον Υπουργό το αίτημα του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου, « Η ΡΟΔΙΑ ΕΛΑΦΟΣ », προκειμένου να εξεταστούν οι προτάσεις τους σε σχέση με τα μέτρα προστασίας λόγω covid -19.