Χαρδαλιάς: Παρατείνεται το lockdown έως τις 18 Ιανουαρίου- Κλειστό λιανεμπόριο - click away

Χαρδαλιάς: Παρατείνεται το lockdown έως  τις 18 Ιανουαρίου- Κλειστό λιανεμπόριο - click away

Ανακοινώσεις ανά εβδομάδα για τα μέτρα που θα ισχύουν, από την Πολιτική Προστασία - Σε ισχύ έως και τις 18 Ιανουαρίου 

Παράταση μιας εβδομάδας στο υφιστάμενο καθεστώς του lockdown ανακοίνωσε  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην παράταση του lockdown και στην παράταση αναστολής του click away, ο οποίος  διευκρίνισε πως παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων και των καταστημάτων περιποίησης νυχιών αλλά και οι απαγορεύσεις για το κυνήγι και το ψάρεμα. Επίσης, ανακοίνωσε ότι παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα για την κυκλοφορία και για τη λειτουργία των Ιερών Ναών ,οι οποίοι θα λειτουργούν χωρίς πιστούς για την επόμενη εβδομάδα. Στις κηδείες με τη συμμετοχή πρώτου βαθμού συγγενών και έως 9 ατόμων. 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων καθώς και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων στις «κόκκινες» περιοχές κάλεσε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα συνεπείς στην τήρηση των μέτρων.

Όσον αφορά στις αφίξεις από το εξωτερικό, τόνισε ότι όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα υπόκεινται σε υποχρεωτικό περιορισμό για 7 ημέρες. Επιπρόσθετα και αρνητικό τεστ rapid test. Ειδικά για τους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο  θα υπόκεινται όλοι σε rapid test με την είσοδό τους στη χώρα μας. 

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αξιολογούνται κάθε εβδομάδα και με βάση αυτά θα ανακοινώνονται τα μέτρα που θα ισχύουν.

ADVERTORIALS