Επίσκεψη του Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη σε Κάλυμνο και Λέρο

Επίσκεψη του Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη σε Κάλυμνο και Λέρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη σε Κάλυμνο και Λέρο και προώθηση θεμάτων που απασχολούν τα νησιά.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης, το διήμερο 17 και 18 Δεκεμβρίου, επισκέφθηκε τα νησιά Κάλυμνο και Λέρο.

Κατά την επίσκεψή του στην Κάλυμνο είχε συνεργασία με τον Δήμαρχο Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη και τον Έπαρχο Μανώλη Μουσελλή. Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης ενημερώθηκε από τον κ. Δημήτρη Διακομιχάλη για την πρόοδο που υπάρχει στο θέμα της υπό ίδρυση σχολής μηχανικών στην ΑΕΝ Καλύμνου και συγκεκριμένα για την έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών του κτιρίου που πρόκειται να στεγάσει το τμήμα μηχανικών ενώ εκκρεμεί ακόμα και η επίσκεψη ειδικού τεχνικού κλιμακίου του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για την οριστικοποίηση της λειτουργικότητας του κτιρίου.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου δήλωσε επίσης ότι στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου με ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού ζητά την επιστροφή στην Κάλυμνο και στο Μουσείο της Καλύμνου αρχαίων από ανασκαφές που επέχουν γίνει στο νησί.

Ο Έπαρχος Καλύμνου - Λέρου- Αστυπάλαιας Μανώλης Μουσελλής ενημέρωσε τον Βουλευτή Δωδεκανήσου για θέματα της αρμοδιότητάς του και είχαν άμεση επικοινωνία, με τους υπουργούς κ. κ Μάκη Βορίδη και Νίκο Χαρδαλιά, για θέματα της αρμοδιότητας τους. Τέλος στην Κάλυμνο είχε συνάντηση με μέλη της Δημοτικής Οργάνωσης της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ Καλύμνου.

Στη Λέρο σε σύσκεψη που συμμετείχαν, εκτός από τον Βουλευτή, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλλιας, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Νεκτάριος Μπίλλης, η Πρόεδρος του ΔΟΠΑΙΣΑΠ κ. Μαριέττα Κανάρη εξετάσθηκαν θέματα που αφορούν το νησί και ειδικότερα για το θέμα της κάλυψης της θέσεως του Παθολόγου στο νοσοκομείο της Λέρου για το οποίο υπήρξε και σχετική επικοινωνία με τον υφυπουργό υγεία κ. Β. Κοντοζαμάνη, για τη χρηματοδότηση αποκατάστασης του Α. Τ Λέρου για την οποία υπήρξε επικοινωνία με το γραφείο του υπουργού Δημόσιας Τάξης και για Φράγμα στο Παρθένι με τον αρμόδιο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκρέκα.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Νεκτάριος Μπίλλης ευχαρίστησε τον Βουλευτή Δωδεκανήσου για την καθοριστική του συμβολή στην ένταξη των μελετών στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2» ποσού 357.000 ευρώ και που αφορά την αναβάθμιση του λιμένα Αγίας Μαρίνας και του Αλιευτικού Καταφυγίου Παντελίου.

Τέλος ο βουλευτής ενημερώθηκε για τη λειτουργικότητα του Α. Τ Λέρου και του Λιμεναρχείου Λέρου.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων συνεχίζει τις επισκέψεις του στα νησιά με επόμενο σταθμό την Κω.

ADVERTORIALS