Δύναμη Αλλαγής - ΚΩΣ 2023: « ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ….. ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ»

Δύναμη Αλλαγής - ΚΩΣ 2023: « ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ….. ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

« ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ….. ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ»

 

Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-Κως 2023, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

‘’ Ο εκνευρισμός του κ.Νικηταρά επειδή η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου του χάλασε τη ‘’δουλειά’’ της δημιουργίας αναπτυξιακής ανώνυμης εταιρείας, τον παρασύρει σε ακρότητες.

Δεν του φταίει ο ‘’κακός’’ Κυρίτσης, η πρόταση της δημοτικής αρχής καταψηφίστηκε και από την παράταξη της κ.Ρούφα αλλά και από την παράταξη της κ.Μακρή.

Άρα κάτι κάνει λάθος ο ίδιος.

Στην πραγματικότητα, ο κ.Νικηταράς, που παριστάνει το Δήμαρχο, δεν μπόρεσε ούτε ο ίδιος να επιχειρηματολογήσει ή να υπερασπιστεί την πρόταση του στο δημοτικό συμβούλιο.

Γιατί η πρόταση αυτή δεν ήταν δική του, του επιβλήθηκε από τους πολιτικούς κηδεμόνες και καθοδηγητές του, που είχαν συνηθίσει σε παράλληλα συστήματα λειτουργίας αλλά και οικονομικής διαχείρισης του Δήμου.

Η πρόταση για τη δημιουργία αναπτυξιακής ανώνυμης εταιρείας, που έφερε η δημοτική αρχή, συνιστά ένα παράλληλο όργανο που θα υποκαταστήσει λειτουργίες του Δήμου, καταργώντας το ‘’ενοχλητικό’’ δημοτικό συμβούλιο, θα διαχειρίζεται εκατομμύρια και θα κάνει προσλήψεις και αναθέσεις με μια απλή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Α.Ε , που θα έχει ορίσει η δημοτική αρχή.

Προφανώς η ομοιότητα με τις αλήστου μνήμης συνεργατικές του παρελθόντος δεν είναι τυχαία ούτε συμπτωματική.

Αυτό που προσπάθησαν να περάσουν από το δημοτικό συμβούλιο αλλά απέτυχαν, ήταν η επιστροφή του μοντέλου που πήγαν να στήσουν με τις συνεργατικές την προηγούμενη περίοδο, με άλλο μανδύα αλλά με τους ίδιους πρωταγωνιστές, εμφανείς και σκιώδεις.

Η συζήτηση για ένα αναπτυξιακό βραχίονα στο Δήμο θα είχε νόημα αν γινόταν στο πεδίο του διαλόγου και της συνεννόησης. Αν ο αναπτυξιακός αυτός βραχίονας λειτουργούσε με διαφάνεια και ήταν κάτω από διαπαραταξιακό και κοινωνικό έλεγχο.

Αυτό όμως δεν το θέλουν, για αυτό άλλωστε και δεν έχουν αξιοποιήσει καμία από τις προτάσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Η σημερινή δημοτική αρχή θα αποδειχθεί η πιο ανίκανη των τελευταίων χρόνων. Έχει υλοποιήσει το 6% του προγράμματος έργων για το 2020, έργων που είναι συνεχιζόμενα και αποτελούν έργα της δημοτικής αρχής Κυρίτση.

Η αδυναμία παραγωγής έργου οφείλεται στην ανεπάρκεια και αδυναμία ανθρώπων που πήραν το Δήμο με τα ψέματα και πιστεύουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να διοικούν με τα ψέματα.’’

 

ADVERTORIALS