550 με 600 μερίδες ημερησίως στο συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης Κώου & Νισύρου - Στο 80% η συγχρηματοδότηση του προγράμματος από το Δήμο Κω

550 με 600 μερίδες ημερησίως στο συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης Κώου & Νισύρου - Στο 80% η συγχρηματοδότηση του προγράμματος από το Δήμο Κω

Αυξήθηκε το 2020 η ζήτηση για το πρόγραμμα σίτισης αστέγων, αλλοδαπών, εξαρτημένων ατόμων και απόρων συνδημοτών μας που πραγματοποιεί το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Οίκος Ευγηρίας «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου.

Η Ιερά Μητρόπολη πραγματοποιεί καθημερινώς από το 2009 τα συσσίτια, ενώ ο Δήμος Κω συγχρηματοδοτεί και υποστηρίζει την εν λόγω δράση από το 2011. 

Το 2020 λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσεως και της πανδημίας του COVID-19, η οποία ανέβασε τα ποσοστά ανεργίας στα ύψη, αυξήθηκε η ζήτηση των παρεχόμενων μερίδων. Έτσι διανέμονται περίπου 550 -600 μερίδες ημερησίως. Ομοίως αναμένεται και για το 2021.

Το προβλεπόμενο κόστος 12μηνης διάρκειας, ανέρχεται, σύμφωνα με το ετήσιο πρόγραμμα δράσης, στο ποσό 152.200,64 € και περιλαμβάνει το κόστος των υπαλλήλων (μαγείρισσας και βοηθού μαγείρισσας) που απασχολούνται στο συσσίτιο και τα τρόφιμα και λοιπά αναλώσιμα είδη.

Στο Δημοτικό Συμβούλιου Κω που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, με τηλεδιάσκεψη, αποφασίστηκε η συγχρηματοδότηση του ετησίου Προγράμματος Δράσης της Ιεράς Μητροπόλεωςγια την σίτιση των αναξιοπαθούντων κατά ποσοστό 80% από τον Δήμο της Κω, ενώ το υπόλοιπο 20% θα καταβάλλεται με μέριμνα του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου ΟίκουΕυγηρίας «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Κω και Νισύρου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Καλλούδης Ιωάννης και κ. Χρυσόπουλος Αλέξανδρος, ορίστηκαν μέλη της επιτροπής για την Παρακολούθηση της Σύμβασης Συγχρηματοδότησης.

ADVERTORIALS