Δ. Γερασκλής: Ο κ.Νικηταράς είχε χθες το θράσος να παρουσιάσει ως δικό του έργο το “πρασίνισμα” του παλιού σταδίου ‘’ Ανταγόρας’’ χωρίς να κοκκινίζει από ντροπή

Δ. Γερασκλής: Ο κ.Νικηταράς είχε χθες το θράσος να παρουσιάσει ως δικό του έργο το “πρασίνισμα” του παλιού σταδίου ‘’ Ανταγόρας’’ χωρίς να κοκκινίζει από ντροπή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ - ΚΩΣ 2023

‘’ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΝΑ ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΗΧΗ.

Ο δημοτικός σύμβουλος της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023 κ. Δαυίδ Γερασκλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ .

Ποιος άλλωστε έχασε τη ντροπή για να την βρει κάποιος που περιφρόνησε την εντολή των πολιτών, εγκατέλειψε το δημοτικό συμβούλιο και το έβαλε στα πόδια το 2014;

Να του φρεσκάρουμε λοιπόν τη μνήμη:

Το έργο της βελτίωσης των εγκαταστάσεων του παλαιού σταδίου Ανταγόρας είναι ένα ακόμα έργο της δημοτικής αρχής Κυρίτση αφού μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης και προβλημάτων στο ιδιοκτησιακό καταφέραμε:

  1. Να συντάξουμε μελέτη για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του παλαιού σταδίου «Ανταγόρας» και να υπογράψουμε σύμβαση τον Δεκέμβριο του 2010.
  2. Το συγκεκριμένο έργο «έπεσε θύμα» των κ. Καίσερλη και Νικηταρά αφού περιλαμβανόταν στις πρώτες «επαναστατικές αποφάσεις» της αλήστου μνήμης περιόδου 2011-2014 μαζί με άλλα πολλά έργα και μελέτες που είχαν ωριμάσει και οι 3 πρώην δήμοι του νησιού και εγκαταλείφτηκαν από την διοίκηση Καϊσερλη Νικηταρά την πρώτη περίοδο του ενιαίου δήμου.
  3. Από το 2015 προσπαθήσαμε να αναβιώσουμε τη σύμβαση για να εγκατασταθεί ο εργολάβος και να υλοποιηθεί το σημαντικό έργο αλλά δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό γιατί το είχαν εξαφανίσει από τα προγράμματα έργων και το ελεγκτικό συνέδριο δεν μπορούσε να το δεχτεί ως συνεχιζόμενο.
  4. Κλείσαμε την εργολαβία, με την καταβολή σχετικής αποζημίωσης στον τότε ανάδοχο, αλήθεια τα συγκεκριμένα χρήματα δεν πρέπει ο δήμος να τα ζητήσει από τους πρωταίτιους της ακύρωσης του έργου, δηλ. Καίσερλη και Νικηταρά και ψηφίσαμε την επικαιροποιημένη μελέτη τον Απρίλιο του 2019.
  5. Είχε προηγηθεί συμφωνία του Δημάρχου Κω κ. Κυρίτση με τον Υφυπουργό αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, τον Νοέμβριο του 2018 όταν υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο του παρκέ του κλειστού, παρουσία του Υφυπουργού κ. Νεκτ. Σαντορινιού και του Βουλευτή κ. Καματερού για την συγχρηματοδότηση του έργου από το Υπ. Αθλητισμού
  6. Το μόνο που έκανε ο κ Νικηταράς ήταν να υπογράψει την σύμβαση, με τις γνωστές πλέον φανφάρες,αλλά για όλα τα υπόλοιπα δεν είπε κουβέντα.
  7. Για την ιστορία παραθέτουμε αυτούσιο τμήμα της σχετικής απόφασης 198/19-04-2019 του ΔΣ του δήμου Κω.

Σήμερα το έργο εκτελείται με ίδιους πόρους του Δήμου, γιατί η Δύναμη Αλλαγής έχτισε έναν οικονομικά ισχυρό και αυτοδύναμο Δήμο.

‘Ήμασταν από τους λίγους Δήμους στην Ελλάδα, όπως αποδεικνύουν και τα στοιχεία της ΚΕΔΕ, που εκτελούσε έργα με δικούς του πόρους.

Ο σημερινός δήμαρχος περνάει διαρκώς κάτω από την πήχη, που είναι τα 170 έργα που υλοποίησε η δημοτική αρχή Κυρίτση την προηγούμενη περίοδο.

Μέχρι στιγμής οι επιδόσεις του κ.Νικηταρά που παριστάνει το Δήμαρχο, είναι το απόλυτο μηδέν.

Εδώ και 14 μήνες δεν έχει σχεδιάσει και δεν έχει υλοποιήσει ένα δικό του έργο. Τα μόνα έργα που υλοποιούνται ακόμα είναι αυτά που είχε δρομολογήσει την κατασκευή τους με ίδιους πόρους ή εντάξει σε χρηματοδοτικά προγράμματα η δημοτική αρχή Κυρίτση.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΩ ΣΤΙσ 14/9/19

ADVERTORIALS