Βάσω Πη: 5 Νοεμβρίου η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Ρόδο, η υπόθεση αγοράς λεωφορείων από την ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ το 2011

Βάσω Πη: 5 Νοεμβρίου η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Ρόδο, η υπόθεση αγοράς λεωφορείων από την ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ το 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

‘’ ΠΕΝΤΕ (5) ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΡΟΔΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ ΤΟ 2011 .

Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023 κ.Βάσω Πη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Στις 5 Νοεμβρίου δικάζεται στη Ρόδο η υπόθεση αγοράς λεωφορείων από την ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ το 2011.

Προσωπικά κλήθηκα ως μάρτυρας και θα παραστώ.

Το ερώτημα είναι αν η σημερινή διοίκηση της επιχείρησης έχει σκοπό να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της επιχείρησης και βέβαια τα συμφέροντα των πολιτών της Κω, ορίζοντας νομική υποστήριξη και παριστάμενη στη συγκεκριμένη δίκη.

Ως όφειλα απέστειλα επιστολή στη σημερινή διοίκηση προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη και να γνωρίζουμε όλοι ποια είναι η θέση της στο πολιτικό, ηθικό και νομικό μέρος του σοβαρού αυτού ζητήματος.

Περιμένουμε όλοι, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απάντηση και τη θέση της σημερινής διοίκησης της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ. ’’

Ολόκληρη η επιστολή της κ. Πη έχει ως ακολούθως:

Κως 21/10/2020

                                                                              Προς  

                                                                            Πρόεδρο ΔΣ ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ

                                                                             Κοινοποίηση μέλη ΔΣ.

 

Με την υπ΄αριθμ. ΒΩΤ 21/2020 κλήση του κ. Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου καλούμαι, την 5η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, να παραστώ και να εξεταστώ ως μάρτυρας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε ποινική δίκη.

 

Η κλήση αυτή αφορά σε υπόθεση της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ μετά από μακροχρόνια δικαστική διερεύνηση μηνυτήριας αναφοράς, την οποία είχα καταθέσει στην Εισαγγελία Κω, ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Δήμου Κω και νόμιμη εκπρόσωπός της (της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ) την περίοδο 2014- 2019.

 

Πράττοντας το καθήκον μου ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κω και υπερασπιζόμενη το δημόσιο συμφέρον, κατέθεσα την με αρ. πρ. 1731 από 8/4/2015 μηνυτήρια αναφορά ώστε, να διαλευκανθεί πλήρως υπόθεση που αφορούσε την αγορά δύο αστικών λεωφορείων το 2011, υπόθεση που ήδη ελεγχόταν από Ελεγκτικούς Μηχανισμούς του Ελληνικού κράτους.

 

Παρακαλώ να με ενημερώσετε εγγράφως, αν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ έχει ενημερωθεί για την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης και αν έχει λάβει σχετική απόφαση για την Νομική εκπροσώπηση της Επιχείρησης στην εν λόγω Δίκη της 5ης Νοεμβρίου 2020.

 

 

                                                 Πη Βασιλεία

                                       Δημοτική     σύμβουλος Κω με την Δύναμη Αλλαγής.

ADVERTORIALS