Σειρά συναντήσεων του Δημάρχου Κω στο Υπουργείο Παιδείας - Στην Κω το επόμενο χρονικό διάστημα η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

Σειρά συναντήσεων του Δημάρχου Κω στο Υπουργείο Παιδείας - Στην Κω το επόμενο χρονικό διάστημα η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Σειρά ξεχωριστών συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είχε χθες στην Αθήνα ο Δήμαρχος θεοδόσης Νικηταράς, παρουσία του Κοσμήτορα της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Υψηλάντη, για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων ίδρυσης και λειτουργίας σχολής ανώτατης εκπαίδευσης στην Κω.

Ο Δήμαρχος Κω συναντήθηκε με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον Υφυπουργό Βασίλη Διγαλάκη, αρμόδιο για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, και την Υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & Ειδικής Αγωγής.

Ο Θεοδόσης Νικηταράς έθεσε υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας το ζήτημα δημιουργίας στην Κω, προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού τμήματος, που να σχετίζεται με την Ιπποκρατική Κω, την τουριστική οικονομία και διοίκηση, τον τουρισμό υγείας και ευεξίας, τη νησιωτικότητα και την αειφορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση το στρατηγικό επανασχεδιασμό για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που επεξεργάζεται αυτή την περίοδο η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, θα προκύψει και η τεκμηρίωση για τη δυνατότητα ίδρυσης προπτυχιακού τμήματος στο νησί μας.

Σε ότι αφορά όμως τη δυνατότητα δημιουργίας μεταπτυχιακών τμημάτων, η συζήτηση γίνεται με τα πανεπιστήμια και τις διοικήσεις τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμαρχος Κω πραγματοποίησε επίσης συνάντηση, χθες βράδυ, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτη Καλδή, με τον οποίο συμφώνησαν να επεξεργαστούν, από κοινού, το σχεδιασμό για την υλοποίηση μεταπτυχιακού τμήματος με σημείο αναφοράς τον τουρισμό, την οικονομία και τη διοίκηση.

Εν΄ τω μεταξύ στο επόμενο διάστημα αναμένεται να επισκεφτεί την Κω η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & Ειδικής Αγωγής.

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS