Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Επτά (7) έργα έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας στο Νότιο Αιγαίο , ύψους 2,86 εκ. ευρώ

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Επτά (7) έργα έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας στο Νότιο Αιγαίο , ύψους 2,86 εκ. ευρώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επτά (7) έργα έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας στο Νότιο Αιγαίο, χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας , ύψους 2,86 εκ. ευρώ

-------------------------------------------------

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, επτά (7) επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 2.863.696,81 ευρώ, εντάσσονται και χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020” στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενίσχυση σχεδίων έρευνας, ανάπτυξης & καινοτομίας στους τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».

Η εν λόγω δράση έχει στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας από τις επιχειρήσεις καθώς και την ανάπτυξη της ποιοτικής επιχειρηματικότητας, στους τομείς προτεραιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με τη στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης.

Οι προτάσεις που εντάσσονται και χρηματοδοτούνται αποσκοπούν:

  • στην προαγωγή επιχειρηματικών επενδύσεων στην έρευνα και καινοτομία
  • την ανάπτυξη δεσμών και συνεργειών μεταξύ επιχειρήσεων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης και του τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ιδίως μέσω της προαγωγής επενδύσεων στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών, στη μεταφορά τεχνολογίας, στην κοινωνική καινοτομία, στην οικολογική καινοτομία, στις εφαρμογές παροχής δημόσιων υπηρεσιών, στην ενθάρρυνση της ζήτησης, στη δικτύωση, στα συμπλέγματα φορέων και στην ανοιχτή καινοτομία μέσω ευφυούς εξειδίκευσης
  • στη στήριξη της τεχνολογικής και εφαρμοσμένης έρευνας, δοκιμαστικών δράσεων, ενεργειών έγκαιρης επικύρωσης προϊόντων, προηγμένων ικανοτήτων παραγωγής και πρώτης παραγωγής, ειδικά σε βασικές τεχνολογίες, και διάδοση των τεχνολογιών γενικής εφαρμογής.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που προέρχεται από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του ελληνικού δημοσίου ανέρχεται σε 2.863.696,81 €.

Η λίστα των φορέων και επιχειρήσεων που εντάχθηκαν, έχει αναρτηθεί στον ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, http://www.pnai.gov.gr/, καθώς και στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας https://pepna.gr.

 

Το Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS