Όραμα & Δράση: Κανένα δελτίο τύπου από τη Δημοτική Αρχή των Selfies, για τις προσλήψεις στο Δήμο, στη ΔΕΥΑΚ & στην ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ

Όραμα & Δράση: Κανένα δελτίο τύπου από τη Δημοτική Αρχή των Selfies, για τις προσλήψεις στο Δήμο, στη ΔΕΥΑΚ & στην ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ

ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Συνέβη και αυτό! Συνέβη πρώτη φορά στα χρονικά του δήμου Κω! 

Συνέβη και μαρτυρεί τη φιλοσοφία, τις πρακτικές και την αδιαφάνεια της δημοτικής αρχής των selfies.

Κανένα δελτίο τύπου δεν εκδόθηκε στα τοπικά ΜΜΕ για την πρόσληψη 68 ατόμων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για την κάλυψη εποχικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα! (οι γνωστές οκτάμηνες)

Προέβησαν στα απολύτως απαραίτητα για να είναι καλυμμένοι οι ίδιοι αλλά και εξασφαλισμένοι οι δικοί τους που ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικώς και σύμφωνα με μαρτυρίες υποβοηθήθηκαν να καταθέσουν και τις αιτήσεις τους!

Κανένα δελτίο τύπου δεν εκδόθηκε, σε κανένα τοπικό μέσο,  από τη ΔΕΥΑΚ για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκατριών (13) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της.

Δεν μπορούμε να επιρρίψουμε ευθύνες στον πρόεδρο της που προσπαθεί για πρώτη φορά στη διοίκηση της επιχείρησης. Προφανώς οι εντολές ήταν άνωθεν…

Κανένα δελτίο τύπου επίσης δεν εκδόθηκε, για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά είκοσι επτά (27)ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ.

Απαράδεκτη πρακτική που υπονομεύει την ισονομία, την ισοπολιτεία, τη δικαιοσύνη στον τόπο μας.

Κυνική, επιλεκτική και ανίερη στάση απέναντι στο δικαίωμα της εργασίας που δημιουργεί εξαρτημένες συνειδήσεις και ιδιοτελείς σχέσεις πολίτη και δημοτικής αρχής.

Προσβολή στην ανάγκη του πολίτη ιδιαίτερα σ αυτή τη δύσκολη συγκυρία που αφενός του αφαιρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει ισότιμα μια οκτάμηνη εργασία αφετέρου στοχοποιεί το δικαίωμα του στην εργασία.

107 θέσεις εργασίας, 107 ελπίδες και ανάγκες στον πλειστηριασμό!

Προφανώς και αυτοί που προσλήφθηκαν είχαν το δικαίωμα να συμμετέχουν.

Είναι όμως θλιβερό κατάντημα και προκαλεί οργή να εκδίδεις δελτίο τύπου, ή να φωτογραφίζεσαι όταν κλείνει μια λακκούβα και από την άλλη να κρύβεις όσο μπορείς την δυνατότητα ενημέρωσης και συμμετοχής στον πολίτη για να εξασφαλίσεις όσα έχεις τάξει στον "δικό σου πολίτη"!

Ζητάμε συγνώμη από τους συμπολίτες μας που δεν φανταστήκαμε και δεν αντιληφθήκαμε αυτή τη μεθόδευση. Θα είχαμε παρέμβει εγκαίρως.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑΣ

ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ

ADVERTORIALS