ΤΕΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Οφειλόμενη απάντηση στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Δύναμη Αλλαγής

ΤΕΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Οφειλόμενη απάντηση στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Δύναμη Αλλαγής

ΤΕΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: «Οφειλόμενη απάντηση στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Δύναμη Αλλαγής».

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της δημοτικής παράταξης του Δήμου Κω «Δύναμη Αλλαγής» η οποία αναφέρει: ...«θεωρήσαμε κατάλληλη στιγμή, θεσμικά με το ΤΕΕ, να αναδείξουμε το πρόβλημα και να καταθέσουμε προτάσεις όχι μόνο γι’ αυτό αλλά και όπου αλλού χρειάζεται στην εντός και εκτός σχεδίου δόμηση σε ολόκληρο το νησί. Το ΤΕΕ δια του προέδρου κ. Χρυσουλάκη αμέσως είπε να ασχοληθούμε ξεκινώντας από την Πολεοδομία και να συνεχίσουμε με την σχετική επιτροπή που υπάρχει στο ΤΕΕ της Ρόδου», έχουμε να υπογραμμίσουμε τα εξής:

  • Το ΤΕΕ με την ιδιότητα του συμβούλου της Πολιτείας, στέκεται συμπαραστάτης στο έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανεξάρτητα από κόμματα, χρώματα και παρατάξεις προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
  • Η αντιπαράθεση μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης στο Δήμο της Κω, δεν είναι κάτι που μας αφορά και σε καμία περίπτωση δεν θα λειτουργήσουμε ως η αφορμή για καμία από τις δύο πλευρές.
  • Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου έχει συστήσει Τομέα Χωροταξίας, η αρμοδιότητα του οποίου, είναι η έγκαιρη επεξεργασία τεκμηριωμένων προτάσεων – διορθώσεων, σε συνεργασία με την διοικούσα επιτροπή που αφορούν και στο προς διαβούλευση νομοσχέδιο. Επιπλέον ο ρόλος των Μόνιμων Επιτροπών είναι γνωμοδοτικός και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη διοίκηση του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, σε τόσο σοβαρά ζητήματα.
  • Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου, δεν λειτουργεί με υποδείξεις και επιπλέον δεν παραμελεί τα θέματα της αρμοδιότητας του. Η αυτοτέλεια του φορέα, δίνει τη δυνατότητα συνεργασίας με τα αρμόδια υπουργεία για τα θέματα των μηχανικών και της ανάπτυξης.
  • Για το νομοσχέδιο:

Στις 5 Αυγούστου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής παρέστη σε κλειστή σύσκεψη, έπειτα από πρόσκληση του συμβούλου του Πρωθυπουργού και Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Γεωργίου Στεργίου, με τα Επιμελητήρια για τα θέματα της Δωδεκανήσου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γιαννικουρής, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του τεχνικού κόσμου για τα προβλήματα που ανακύπτουν από το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας», όχι μόνο για την Κώ αλλά για το σύνολο των νησιών της Δωδεκανήσου και ζήτησε την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης της διαβούλευσης για τουλάχιστον δύο μήνες. Το αίτημα μεταφέρθηκε και στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου τις επόμενες ημέρες, στην οποία επίσης συμμετείχε ο κ. Γιανννικουρής, αλλά και στον αρμόδιο Υπουργό με την υπ’ αριθμ. 320/12-08-2020 επιστολή της Διοικούσας Επιτροπής.

Σε κάθε περίπτωση, ουδέποτε ζητήθηκε θεσμικά συνάντηση από την «Δύναμη Αλλαγής» με την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Δωδεκανήσου.

Για την Διοικούσα Επιτροπή

Αντώνης Ε. Γιαννικουρής | Πρόεδρος ΤΕΕ

ΤΜΗΜΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ADVERTORIALS