Δήμος Λέρου: Απαράδεκτοι οι εντατικοί εισπρακτικοί έλεγχοι και τα πρόστιμα διαφόρων υπηρεσιών εν μέσω κρίσης

Δήμος Λέρου: Απαράδεκτοι οι εντατικοί εισπρακτικοί έλεγχοι και τα πρόστιμα διαφόρων υπηρεσιών εν μέσω κρίσης

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ

Η Δημοτική Αρχή Λέρου τονίζει σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση ότι ειδικά το νησί της Λέρου, λόγω της Προσφυγικής – Μεταναστευτικής κρίσης, αλλά και της κρίσης που επέφερε η πανδημία του Covid-19, έχει πληγεί σε υπερθετικό βαθμό.

Οι συνεχείς –εντατικοί- εισπρακτικοί έλεγχοι και τα πρόστιμα της Αστυνομίας και διαφόρων άλλων υπηρεσιών, τόσο στους επαγγελματίες, όσο και εν γένει στους πολίτες του νησιού, εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς κρίσης που πλήττει την κοινωνία, δεν προσφέρουν κανένα κοινωνικό έργο.

Η Δημοτική Αρχή Λέρου σέβεται τους διακριτούς ρόλους των υπηρεσιών αυτών, είναι υπέρ της νομιμότητας, πλην όμως οφείλει να σέβεται και τους πολίτες του νησιού, οι οποίοι έχουν σχεδόν επαναστατήσει με τις πρακτικές των συνεχών εισπρακτικών ελέγχων, εν μέσω κρίσης.

Η κοινωνία προέρχεται από ένα βαρύ Χειμώνα, από ένα τρίμηνο –σχεδόν- lockdown με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία του νησιού, και η μέθοδος της επιβολής προστίμων ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ οι απαραίτητες συστάσεις, οδηγεί σε καταστάσεις οι οποίες είναι δύσκολο να ελεγχθούν.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ότι είμαστε υπέρ της νομιμότητας και της πρόληψης.

Όμως η επιβολή προστίμων σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τις τρέχουσες λειτουργικές δαπάνες τους, και είναι αμφίβολο αν υπάρχουν τον επόμενο χρόνο, προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες στον τόπο.

Όσον αφορά τα πρόστιμα που δέχτηκαν πολίτες του νησιού από τροχονομικές παραβάσεις οι οποίες αφορούσαν παράβαση ΚΤΕΟ, μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Λέρου  δεν θα ληφθούν υπόψιν, αφού στη Λέρο δεν υπάρχει αντίστοιχος έλεγχος ΚΤΕΟ ώστε να μπορούν οι πολίτες να είναι σύμφωνοι με το νόμο.

ADVERTORIALS